Kur'an Kursu Öğrencilerinin Pasolarına Taktılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur'an Kursu Öğrencilerinin Pasolarına Taktılar
İnançlı kesime saldırmak için bahane arayanlar bu kezde Kur'an Kursu öğrencilerinin pasosuna taktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesin,n Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri için son üç yıldır uygulamaya koyduğu indirimli öğrenci kartı laikleri kızdırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İETT’nin resmi internet sitesinde indirimli öğrenci kartlarının kimlere verileceğine ilişkin şartlar belirtiliyor. Açıklamada öğrencilerin yanı sıra Kuran Kursu’na gidenlere de indirimli öğrenci kartı verileceği ifade ediliyor.

Konuya ilişkin ODATV tarafından yapılan haberde bu durumdan duydukları rahatsızlığı şu şekilde dile getirdiler.

"Son 3-4 yıldır uygulamada olan indirimli öğrenci kartlarının verildiği “Kuran Kursu öğrencileri”nin kim olduğunu öğrenmek için önce İETT Genel Müdürlüğünü aradık. İETT’nin resmi internet sayfasında bu bilginin olmasına rağmen, konuyla ilgili bilgi veremeyecekleri, mesai saatleri içerisinde olmasına rağmen kimseye ulaşılamaması nedeniyle bir başka birime aktarıldık. İETT Genel Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle indirimli kart işlemlerinin yapıldığı İstanbul Kart’ı aradık. Önce Yazı İşleri Şefliği’nden Halide Hanım’la görüştük. “Kim bu Kuran kursu öğrencileri” diye sorunca, bu kez Kart Basın Şefliği’nden Taner Bey’e aktarıldık. Kendisine konuyu anlatıp tekrar, “Kim bu Kuran kursu öğrencileri” diye sorduk. Bu soru üzerine kendisi bu konuda yanıt veremeyeceğini söyleyerek bu kez Kart Basım Şefi Muhammed Yazıcıoğlu’na yönlendirdi. Önce Yazıcıoğlu’na yönlendirildik ancak yanıt alamadık. Muhammed Yazıcoğlu’nun toplantıda olduğu ve yarım saat içinde bizi arayarak bilgi vereceği söylendi.

 

Sonuç olarak; saatler geçmesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Kim bu Kuran kursu öğrencileri” sorusuna yanıt veremedi.

Biz sorularımıza devam edelim o zaman…

Türkiye’de zorunlu eğitim 12 yıl…

Yani Diyanet’e bağlı Kuran kurslarına gidenler zaten öğrenci.

Buna rağmen indirimli kart sahibi olacaklar sıralanırken, neden “Kuran Kursu öğrencileri” ifadesi yer alıyor?

-“Kuran Kursu öğrencileri” derken kimler kastediliyor?

-Diyanet İşleri Başkanlığı’nın denetimi dışında, Cemaatlerin ve tarikatların kaçak Kuran kursuna gidenler de bu indirimli öğrenci kartı alma hakkı var mıdır?


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı Sonuçları AçıklandıÖnceki Haber

III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı Sonuçl...

Bu İlaçlar Kullanımdan KalktıSonraki Haber

Bu İlaçlar Kullanımdan Kalktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!