Kırgızistan'da tutuklu Özbek imamın davası başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kırgızistan'da hilafeti savunmak ve Suriye'ye savaşçı göndermekle suçlanan Özbek imamın davası başladı

Kırgızistan’ın Karasu bölgesinde Şubat ayında tutuklanan Özbek imam ve hafız Reşat Kamalov’un yargılanmasına başlandığı bildirildi.

BBC Özbek servisinin haberine göre savcılık makamı Özbek imamı vaazlarında halifeliği savunmak ve Suriye'ye adam göndermekle suçluyor. Ancak imam bu suçlamaları reddediyor.

Koychubek Jobonov başkanlığındaki mahkemenin ilk duruşması kısa sürdü. Karasu mahkemesi binasında elliye yakın polis memuru duruşmaya katılmak isteyenleri kontrolden geçirdi ve güvenlik önlemlerini aldı.

Özbek imamın avukatları duruşmadan önce yargılama sürecini videoya almak için hakimden izin istedi. Ancak sadece ses kayıt cihazları kullanmalarına izin verildi. Duruşma salonundaki polisler gazetecilerin imamın resmini çekmelerine de engel olmaya çalıştılar.

İlk duruşmada savcı Abdirazaqov sanık Reşat Kamalov’a yönetilen suçlamaları okudu. Savcıya göre, Özbek imam “vazifesini kötüye kullanarak dini kargaşa çıkarıyor” ve “aşırılık yanlısı dini malzemeleri saklamak ve dağıtıyor.”

Savcıya göre, Din İşleri Devlet Komisyonu uzmanı Kanatbek Abdraimov Özbek imamın vaazlarını tetkik ederek konuşmalarının hilafete davet içerdiği sonucuna vardı.

Mahkeme oturumunda Özbek imam bütün bu suçlamaları reddetti ve suçsuz olduğunu söyledi. İmam cemaatinin mahkemeye katılmakta olan üyelerinin suçsuz olduğuna tanıklık edeceğini de sözlerine ekledi.

Reşat Kamalov’un kendisi gibi imam olan babası Rafik Kamalov 2006 Ağustos ayında Kırgız özel polisinin operasyonunda vurularak öldürülmüştü.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı! TIKLA-ÖĞREN!Önceki Haber

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklan...

İslam karşıtı PEGIDA İsveç'te feshedildiSonraki Haber

İslam karşıtı PEGIDA İsveç'te feshedildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!