Kayıtlar Başladı, Hac Kaydı Yaptıracaklar Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Uzmanlar bugün hac kayıtlarının başlayacağını belirterek özel firmalarla gidecek olanların çok dikkatli olmasını belirterek \"her hacca götürüyoruz diyene inanmamaları\" gerektiğini belirtti.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
 
DiniHaberler.com.tr:  Uzmanlar bugün hac kayıtlarının başlayacağını belirterek özel firmalarla gidecek olanların çok dikkatli olmasını belirterek "her hacca götürüyoruz diyene inanmamaları" gerektiğini belirtti.

Belgesiz acentecilik faaliyetleriyle ilgili etkin mücadelenin sürdüğünü belirten ilgililer, “Hac kuraları sonrası özel şirket kontenjanlarının diyanet dışında bazı kişiler tarafından yetkisiz bir şekilde ticarete dökülmesi, bu konuda alınan tedbirler ve denetim sonucunda gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor. Kaçak acentelere paranızı kaptırmayın. Kaçak acenteler güvenilir değil. Kaçak acentelere yönelik etkin mücadelemiz sürecek. Bu konuda vatandaşların da şikâyetlerini değerlendiriyoruz. Resmi olmayan acentelere başvuru yapmayın.” diye uyardılar.

Vatandaşın dini vecibesini yerine getirmek için Diyanet’in bilgisi ve Türkiye Seyahat Acentaları’nın (TÜRSAB) denetimi dahilindeki firmalar son birkaç yılda yoğunlaşan korsan organizasyonlardan  rahatsızlıklarını belirtmekten kaçınmıyorlar.

FİRMAYI İYİ ARAŞTIRIN

Sektör temsilcileri “Hacca ve Umreye götürüyoruz diyen her firmaya güvenmeyin” çağrısında bulunarak vatandaşları uyarıyor. Vatandaşların anlaşma yapmadan evvel  turizm firmalarını iyi araştırması gerektiğini kaydeden yetkililer, mağduriyetin artmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı firmalarının seçilmesini öneriyor.

Yetkililer, “Yetkisi olmadığı halde vatandaşları hacca ve umreye götürmek vaadiyle ortaya çıkan firmalarda önemli bir artış var. Sektör temsilcileri ve özellikle dini vecibelerini yerine getirmek isteyenler bu noktada uyanık olmalı” tavsiyesinde bulunuyorlar. Bu konuda sektör temsilcilerinin görüşleri şöyle sıralanıyor:

‘ÇANTACILAR’ TÜREDİ

Uzmanlar, Diyanet  İşleri Başkanlığı’nın yetki verdiği firmalar belli. Bunu kurumun sitesinden takip etmek mümkün. Acentalar liste halinde yayınlanıyor ama bu listenin daha iyi anlaşılabilmesi için vatandaşa bilgi aktarımının sağlanması daha rasyonel olacak.Çantacı olarak tabir edilen kişiler ortaya çıktı. TÜRSAB  ve Diyanet devrede ama mevzuat eksikliği olduğu için aksamalar var. Korsanlar sektörden temizlenmeli., dediler
 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

DiniHaberler.com.tr

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 17 dilde 592 Bin Eser Baskısı YaptıÖnceki Haber

Diyanet 17 dilde 592 Bin Eser Baskısı Ya...

İstanbul Boğazı\'na üçüncü gerdanlıkSonraki Haber

İstanbul Boğazı\'na üçüncü gerdanlık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!