Iğdır\'da Tevhid ve Vahdet” temasıyla Kutlu Doğum Paneli Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İl Müftülüğü Tarafından ‘Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım’ Temalı Panel Düzenlendi

DiniHaberler.com.tr:    Tevhid ve Vahdet” temasıyla Kutlu Doğum Paneli Yapıldı

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım " olarak belirledi.

Her ilde olduğu gibi, Iğdır merkez, ilçe ve bağlı köylerde çeşitli etkinliklerle Kutlu doğum programları kutlanmaya devam ediyor.

Bu vesile ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1445. yıldönümü münasebetiyle Iğdır İl Müftülüğü tarafından İnci Düğün Salonunda vatandaşların yoğun katılımıyla “Kutlu Doğum Haftası” panel programı düzenlendi.                       

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum panel programına, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim AKGÜN ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal IŞIK “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferanslarını sunmak üzere katıldılar.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, İl Müftülüğü İlahi korosunun seslendirmiş olduğu ilahiler ve İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın Protokole gül taktimi ile devam etti.

Panel programının moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan Müftü KULAZ; Bütün Peygamberlerin ilk daveti tevhid’dir. Çünkü o, Hak yoluna girmenin başlangıcı ve Allah’a inanmanın ilk basamağıdır. Müslümanlar olarak bizler Kur’an’a iman ediyorsak, Kur’an’ın hükümlerine uyacağız. Eğer Kur’an’da emredilen birlik ve beraberliği sağlayamıyorsak, Kur’an’a iman boş bir iddiadan öteye geçemez. Tevhid davasını başarıya ulaştırmak için Allah’ın emirlerine uyacağız ve Müslümanlar arasındaki bütün ihtilaflara rağmen Vahdeti sağlayacağız. Fert fert, grup grup ayrışan Müslümanları birleştirmek, ‘Ümmet’in Vahdeti’ni sağlamak zorundayız. Bugün İslâm ümmeti olarak İslâm diyarlarını yeniden ilim, hikmet ve marifet yurduna dönüştürmek için hep birlikte çalışmak zorundayız. İslâm coğrafyasında barış ve huzuru, merhamet ve şefkati, kardeşlik ve dostluğu, hak ve adaleti, ahlak ve fazileti yeniden egemen kılalım. Bunu başarabilmenin yolunun da Kerim Kitabımızın rahmet yüklü mesajlarına, Efendimizin eşsiz örnekliğine sımsıkı sarılmaktan geçtiğini unutmayalım. İnsanlığı diriltmek için, insanlığı yaşatmak için, insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda KULAZ; Panele katılan tüm davetlilere ve panelistlere teşekkür ederek panelistlere plaket takdim etti

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serik Hz. Peygamber\'in Sancağında BuluştuÖnceki Haber

Serik Hz. Peygamber\'in Sancağında Buluş...

İlkokul Öğrencilerinin Kutlu Doğum Coşkusu Görülmeye DeğerdiSonraki Haber

İlkokul Öğrencilerinin Kutlu Doğum Coşku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!