Hafızlık Yarışması Finali Rizede Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Rize de Yapıldı...

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitim Daire Başkanlığı tarafından ilimizde düzenlenen “Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali” Rize’de yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Hafızlık eğitimine teşvik amacıyla yarışmalar düzenleniyor. Bu bağlamda düzenlenen hafızlık yarışmaları belirli bölgelerde yapılarak bölge birincisi seçilmekte, seçilen bölge birincileri arasında ise Türkiye finali yapılmaktadır. Bu yıl erkek öğrenciler hafızlık yarışması finali Rize ilimizde gerçekleştirildi.

2 Ağustos 2015 Pazar günü Rize Merkez Sahil Camii’nde gerçekleştirilen yarışma programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İlçe Müftüleri, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve Kur'an gönüllüsü Rizeli vatandaşlar katıldı.

Yarışmaya seçici kurul başkanı olarak Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur,  üye olarak ise Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Halim Garip ve Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Alaattin Derman katıldılar.

İl Müftü Vekili Ali Çakmak konuşmasında; “Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması” Türkiye finalini Rize’mize tevdi eden Diyanet İşleri Başkanlığımıza şükranlarımızı arz ediyor, siz değerli katılımcılara hoşgeldin diyor, hafız kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise, yarışmaya ülke genelinde büyük bir katılım olduğunu ve 5 bin kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi. 17 bölgede yapılan elemelerin ardından Ankara’da düzenlenen ön elemede 17 hafızın yarıştığını ve Türkiye finali için ön eleme sonrasında 7 hafızın belirlendiğini ifade eden Albayrak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de Türkiye finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını belirten Albayrak, yarışan 7 hafızın da gönüllerin birincisi olduğunu ifade ederek, tüm yarışmacıları tebrik etti.

Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonucunda;

birinciliği Kahramanmaraş Şehadet Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Raşit Tayyip Fındık,

ikinciliği Trabzon Arsin Mustafa İmamoğlu Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi İsmail Albayrak,

üçüncülüğü ise Kahramanmaraş Acemli Camii Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Furkan Kaplanduran elde etti.

 

İkinci olan öğrencimiz İsmail Albayrak Rizeli olup, İyidere Merkez Hacıefendi Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin Albayrak’ın oğludur.

Dereceye giren hafızlara Başkanlığımız ve müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler ikram edildi.

Yarışmaya katılan bütün yavrularımızı ve onları yetiştiren hocalarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz…

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
O bölgeler 'güvenlik bölgesi' ilan edildiÖnceki Haber

O bölgeler 'güvenlik bölgesi' ilan edild...

Hafızlık Yarışması Finali Rizede YapıldıSonraki Haber

Hafızlık Yarışması Finali Rizede Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!