Erbaş, yaptığı çalışmalar nedeniyle ölüm tehditleri aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbaş, yaptığı çalışmalar nedeniyle ölüm tehditleri aldı
DİYANET HABER- Ülkemizin en güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Yalova Üniversitesi Rektörü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan ve yayılan haberler doğrultusunda bir çalışma yapıldı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr

Ülkemizin en güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Yalova Üniversitesi Rektörü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan ve yayılan haberler doğrultusunda bir çalışma yapıldı.

Dinler Tarihi hocası olan Prof. Dr. Ali Erbaş, Görmez hocadan sonra boşalan Diyanet İşleri Başkanlığı makamına kimlerin getirileceği tartışmaları hararetle sürerken belki de adı hiç geçmeyen bir kişiydi.

Görmez’den sonra yaklaşık bir buçuk aylık sürede çok isimler tartışıldı, sosyal medyada anketler düzenlendi ve adı geçen adaylar arasında bile olumlu olumsuz binlerce yorum atıldı.

Tüm buradan ortaya çıkan sonuç “Müslümanların Üslup Problemi” oldu. Adı geçen herkes, gönüllerde bu makama layık görüldüğü için elbette kıymetlidir.

Bir kişiyi tutup diğerlerini karalama ve algı oluşturma çalışmaları akıllara hep “Diyanet’i hangi gruplar ele geçirmeye çalışıyor” sorusuna neden oldu.

Tüm bu tartışmalar, karalamalar sürerken Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli çalışmaları tamamlatıp Prof. Dr. Ali Erbaş Hocayı Diyanet Reisi olarak atadı.

Üslüp probleminin zirve yaptığı günümüzde yeni atanan başkan hakkında sosyal medyada zaman zaman hakaretlere varan yorumlarla, başta bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve dolaylı olarak Reisi Cumhur ağır ithamlara maruz kaldı.

Gelinen noktada; sosyal medyayı iyi kullanan, kendi aralarında özel haberleşme ağı bile kuran bir örgütün 15 Temmuz 2016da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediğini unutmadan; acaba yeni atanan Diyanet İşleri Başkanı üzerinden 140 bine yakın çalışanı olan Diyanet personelini ve toplumu oyuna getirerek “din tabanlı bir ayrışmaya mı sürüklüyorlar?”sorusunu akıllara getirdi.

Bir personeli hakkında, her memurun başına gelebilecek sıradan bir soruşturmayı köpürterek Diyaneti “ihanet” le bir cümlede kullanacak kadar ileri giden, meseleyi Ehli Sünnet-Diyanet savaşı gibi sunarak milletimizi “Din” tabanlı bir çatlakla ayrıştırıp kitlesel olaylar çıkarmaya çalışan gruplar kim ya da kimin değirmenine su taşıyor?

Diyanet’in Ehli Sünnete bakışı vs. konularına girmeye gerek yok çünkü hepimizin yolu bir şekilde “Yaz Kur’an Kursları”na uğramıştır. Dahasını merak eden Diyanet’in eserlerine Dini Yayınlar kataloğundan bakabilir. Ayrıca Diyanet tarafından, 24 saaat kesintisiz yayın yapan Kur'an Radyo ve Peygamber ikliminden günümüze inciler sunan hadis, sünnet ve siyer merkezli Risalet Radyo ümmetin hizmetindedir.

Şimdi Ali Erbaş Kimdir? Sorusuna cevap arayalım

Ali Erbaş bir “Dinler Tarihi” hocasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir “Dinler Tarihçisi”nin atanması büyük bir fırsattır. Nedenini alt satırlarda göreceksiniz.

  • 1.      "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yüksek lisans tezi Tefsir anabilim dalından "Kur'an'daki Tekrarlar" Yani Usuli't-tefsir konusudur.
  • 2.      Doktorası "İlahi Dinlerde Melek İnancı"dır. Bu kitapta diğer din ve kitapların Muharref (Tahrif Edilmiş), İslam'ın ise mucizevi korunmuşluğu “Melek İnancı” açısından ele alınmıştır.
  • 3.      Hıristiyanlık konusunda yazdığı kitaplar ve makaleler Ulûmu İslamiyye Geleneğimizdeki "er-Red ala'n-nasârâ" metodu ile kaleme alınmış, bir Müslüman gözüyle Hristiyanlığa eleştiri getirmekte ve İncillerin çelişkileri anlatılmaktadır.
  • 4.      Prof. Dr. Ali Erbaş, Misyonerlerin faaliyetlerine karşı yaptığı çalışmalar nedeniyle ölüm tehditleri almıştır. (2008) Diyalogculara "dinlerarası diyalog olmaz, din müntesipleri arası diyalog" demek lazım diyerek tepki ortaya koymuştur.
  • 5.      İlahiyat lisans, yüksek lisans, Emin Saraç Hocaefendi'nin dersleri, Haseki eğitim merkezi vb. vesilelerle elde ettiği tefsir, hadis, fıkıh, kelam, akaid, siyer gibi ulûmu islamiyyeye ilave olarak diğer dinleri de uzmanlık derecesinde bilmesi ülkemiz, ülkemize umut bağlayan gönül coğrafyamız ve Diyanet İşleri Başkanlığı için önemlidir.

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 Bin Cami Görevlisi Alımını TYÇP mi Yapacak?Önceki Haber

10 Bin Cami Görevlisi Alımını TYÇP mi Ya...

Tartışmaların ortasında Diyanet ve Ehli SünnetSonraki Haber

Tartışmaların ortasında Diyanet ve Ehli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!