Diyarbakır'da görme engelliler için hocalara 'Braille Alfabe' dersi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır İl Müftülüğü ve Sur Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, görme engellilerin okuyup yazması için kullanılan 'Braille Alfabe' yöntemi ile imamlar, müezzinler ve Kur'an kursu hocalarına eğitici ders verilmeye başlandı.

Diyarbakır İl Müftülüğü, Sur Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesinin işbirliğiyle görme engellilerin okuyup yazması için kullanılan 'Braille Alfabe' yöntemiyle imamlara, müezzinlere ve Kur'an kursu hocalara eğitici ders verilmeye başlandı.

Belge takdiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyarbakır'ın 7 ilçesinden katılan 16 hocanın 'Braille Alfabesi'ni öğrendikten sonra kendi ilçelerinde görme engellilere yönelik Kur'an kursu ile dini bilgiler kursu açacaklarını söyleyerek, programın amacına işaret etti.  

İşliyen, son iki yılda Diyarbakır merkez olmak üzere taşra ilçelerinde de dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

"İmam, müezzin ve Kur'an kursu hocalarına, 'Braille Alfabe' dersini verdik"

İşliyen, "Geçen yıl işitme engelli kardeşlerimize ağırlık verdik. İşitme engelli eğitici eğitimini işitme okulundan Abdulmutalip Hoca'nın önderliğinde gönüllülük esasına dayalı olarak imam, müezzin ve Kur'an kursu hocalarına, 'Braille Alfabe' dersini verdik. Hamdolsun bu derslerle çok güzel sonuçlar aldık. Bu seneyle birlikte ortak programlar düzenledik. Yeni bir dil öğrenmiş gibi oldular. İşitme engelli arkadaşlarımıza ulaşmanın zevkini ve lezzetini de bu vesileyle yaşayıp tatmış olduk." dedi.

"Görme engellilere yönelik hem Kur'an kursu hem de dini bilgiler kursu açacaklar"

Görme engellilere yönelik bir eğitici eğitimi dersi verdiklerini belirten İşliyen, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Bu sene bu konuda çok fedakâr çalışmaları olan Musa Salim Söyler hocamızın rehberliğinde Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesinin işbirliğiyle aralarında akdetmiş oldukları protokolle görme engellilere yönelik bir eğitici eğitimi veriyoruz. Braille Alfabesi örneğini gördüğünüz gibi burada 7 ilçeden katılan 16 hocamız var. Kursu aldıktan sonra kendi ilçelerinde görme engellilere yönelik hem Kur'an kursu hem de dini bilgiler kursu açacaklar. Bu arkadaşlar böylelikle yeni bir dil öğrenmeyi tadıyorlar."

"Diyarbakır için önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz"

Diyarbakır'da çok önemli bir boşluğu doldurduklarına inandıklarını söyleyen Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever ise şu ifadeleri kullandı: "Bu programla, Diyarbakır ilimiz için önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz. Görme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak bir ihtiyaç belirlenmişti. Gerek il müftülüğümüz ile gerekse Yazma Eserler Başkanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğüyle yaptığımız işbirliği sonucunda özellikle görme engellilere dönük eğitim verecek eğitici eğitimi kursunu açmayı plandık ve hedefledik."

Yapılan açıklamalarının ardından kursa katılan eğitici hocalara belge takdimi yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adaylar... Bu Haber Size! Yarın Son GünÖnceki Haber

Adaylar... Bu Haber Size! Yarın Son Gün

Umre: Gönül ülkesini imar etmek…Sonraki Haber

Umre: Gönül ülkesini imar etmek…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!