Diyanet 2.500 Personel Alımı Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet 2.500 Personel Alımı Yapacak
Diyanet İşleri Başkanlığının 11 bin personel açığı var. Yeni başkanın göreve başlamasıyla Devlet'in Diyanet'e ne kadar kadro tahsis edeceği merak konusu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:

İzmir Buca Müftülüğü'nün düzenlediği "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferansına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II. Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar Diyanet'in personel ihtiyacı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Personel ağılıklı katılımla gerçekleşen konferans sonunda görevlilerden Muradiye Camii İmam Hatibi Cemil Gacar; "Camilerde Müezzin kadrosu açığı oldukça fazla, Kadrosu olan yerlerede lojman olmadığından dolayı uzun süredir talepte olmuyor. Bu konuda çalışma var mı?" 

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II. Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar ;

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 11 bin personel açığı var. Başkanlık bu kadro açığını kapatmak için resmi girişimlerde bulundu. 

Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile bu konuda görüşmeler sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımıza 11 bin kadro tahsisi için gerekli müracaatlar yapıldı.

Ayrıca Camilerimizde yeni kadro tahsislerine ihtiyaç var. Kadrosu olup görevliye ihtiyacı olan camilerimiz var. Öncelikle 2 bin 500 müezzin kadrosunun çıkması için çalışıyoruz. Camilerdeki boş kadroları öncelikle merkezi atama yoluyla doldurmayı düşünüyoruz. Ümid ediyorum en kısa sürede boş olan kadrolarımızı dolduracağız" dedi.

 

Yeni personel alımlarının Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı sınav takviminde (ekim, kasım,aralık) İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi alımlarının yer almamasından dolayı sürpriz bir gelişme olmazsa gelecek yıl yapılması bekleniyor.

 

 

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberilern tüm hakları kaynak gösterilen siteye, köşe yazıları yazar sahibine veya web sitemizin özel haberi ise Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazarcık'ta 'Camiler ve Din Görevlileri' Haftası ziyaretlerle başladı. Önceki Haber

Pazarcık'ta 'Camiler ve Din Görevlileri'...

Bir Devlet Yöneticisi Olarak Peygamberimiz (sav) - (II)Sonraki Haber

Bir Devlet Yöneticisi Olarak Peygamberim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!