Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı. Kabinede iki kadın bakan yer aldı. Sekiz isim ise ilk kez bakanlık koltuğuna oturdu. Uzun yıllar kabinede görev alan Mehdi Eker, Recep Akdağ, Ali Babacan, Taner Yıldız ve Beşir Atalay ise listede yer almadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini sundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni kabine, Davutoğlu tarafından Çankaya Köşkü'nde açıklandı.
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum. Bir hafta içinde istişareler neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza Bakanlar Kurulu listemizi sunduk. Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir ufka taşıma vizyonunu üstlenmiştir. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli adımları atacağız, sivil anayasa için çalışmalar yürüteceğiz. Ben bir kez daha şimdiden hükümetimizi daha ilan etmeden, 64. Hükümet'in Başbakanı olarak verdiğimiz her sözü yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Her şeyden önce ilk gün söylediğim gibi, bu Bakanlar Kurulu misyonu, Hz. Mevlana'nın deyimiyle bu topraklara sevgi tohumu ekmektir. İnşallah elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

İŞTE 64. HÜKÜMETİN YENİ KABİNESİ:

BAŞBAKAN: Ahmet Davutoğlu (Konya Milletvekili)

BAŞBAKAN YARDIMCILARI;

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş  (Ordu Milletvekili)
Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan       (Ankara Milletvekili)
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek       (Gaziantep Milletvekili)
Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş           (Ankara Milletvekili)
Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan                 (Mersin Milletvekili)

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ                         (Yozgat Milletvekili)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu  (Denizli Milletvekili)

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır                (İstanbul Milletvekili)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık      (Kocaeli Milletvekili)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı:  Süleyman Soylu     (Trabzon Milletvekili)

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı     (Adana Milletvekili)

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu      (Antalya Milletvekili)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik    (Şanlıurfa Milletvekili)

İçişleri Bakanı: Efkan Ala   (Bursa Milletvekili)

Maliye Bakanı: Naci Ağbal    (Bayburt Milletvekili)

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş    (Kayseri Milletvekili)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak    (İstanbul Milletvekili)

Gençlik ve Spor Bakanı: Çağatay Kılıç  (Samsun Milletvekili)

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi   (Malatya Milletvekili)

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz    (Bingöl Milletvekili)

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal  (Kahramanmaraş Milletvekili)

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı   (Eskişehir Milletvekili)

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz   (Sivas Milletvekili)

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu   (Afyonkarahisar Milletvekili)

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzioğlu     (Bursa Milletvekili)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım    (İzmir Milletvekili)

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

 
Başbakan: Ahmet Davutoğlu
 

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı.
Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.
Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır.
60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi.
İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

 
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
 

1959 yılında Ünye'de doğdu. Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezini hazırladı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1992 yılında iktisat doktoru, 1994 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent unvanı aldı.
Yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri mevcuttur.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yaptı.
Kurtulmuş, 22 Eylül 2012 tarihinde İstanbul'da yapılan bütünleşme toplantısı ile AK Kadro'ya dahil oldu.
Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

 
Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan
Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu.

Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.
Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.
İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

 
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.
ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

 
Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş
 

İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.
Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan

 
Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan
 

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.
Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

 
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
 

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı.22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
 

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

 
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
 

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

 
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
 

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. 1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.'de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.
Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.
2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra milletvekili adayı oldu.
2012 – 2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam ett

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

 
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
 

22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
 

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Başka haber bulunmuyor!