Corbyn, anti- İslamofobik nöbette

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Geçen hafta Londra\'daki bir camiyi kundaklama girişiminin ardından caminin önünde düzenlenen mitinge İşçi Partisi lideri Corbyn de katılarak İslamofobiye karşı birlik konuşması yaptı

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, "Biz dünya sorunlarını insanları birbirinden uzaklaştırarak değil bir araya getirerek çözmeye çalışacağız" dedi.

Geçen hafta genç bir erkeğin elindeki benzin bidonu ile Londra'nın Finsbury Park camisine kundaklama girişiminde bulunulması üzerine İslamofobik saldırıyı kınayan Corbyn cami önünde toplanan insanlara destek vermek için gösteriye katıldı.

Cami başkanı Muhammed Kozbar yaptığı açılış konuşmasında biz İslamofobi ve ırkçılık hastalığını yenmek için burdayız " dedi.

Miting alanında konuşma yapan Corbyn, " Bu saldırının hiçbir savunması olamaz, bunun özrü olamaz." dedi.

Corbyn, "Geçen cuma gecesi meydana gelen iğrenç ve utanç verici saldırıdan dolayı Finsbury Camiine destek vermek için bugün buraya gelen herkese teşekkür ederiz. Bu saldırı toplumumuzu bölmek için tasarlandı ise başarısız oldu. Biz çok kültürlü toplum oluşumuzla gurur duyuyoruz her zaman başarısız olacaklar" dedi.

İşçi partisi lideri "Bu gece buraya gelenler, inanıyorum ki, görev, dayanışma ve anlayış duygusuyla geldiler" dedi. Corbyn kalabalık topluluğa yaptığı konuşmayı "ırkçıların bizi bölmesine izin vermeyin" sözleriyle bitirdi.

Finsbury Park camii dışında birçok farklı inanç ve kökenden gelen insanlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla gösteriye destek verdi.
 
Corbyn konuşmasında Suriye'deki hava saldırı yapılması konusundan onay eren meclis kararına ilişkin eleştirel tutumunu yineledi. "Savaş olan bir dünyada yaşıyoruz. Kraliyet Hava Kuvvetleri(RAF) bombardıman uçakları göndererek tüm dünyanın sorunlarını çözemeyiz. Sorunların siyasi ve diplomatik insanlar tarafından çözülmesi gerekir" dedi.

İngiltere Müslüman Konseyi, Savaşa Hayır Koalisyonu ve Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk oluşumları, İngiltere'de İslamofobik saldırılara karşı desteklenen kuruluşlar. 

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bangladeş\'te tapınağa saldırıÖnceki Haber

Bangladeş\'te tapınağa saldırı

Onikişubat Müftülüğü Engellilerini UnutmadıSonraki Haber

Onikişubat Müftülüğü Engellilerini Unutm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!