Bu nasıl imam?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “haramkör” diyen Denizli Esma Hatun Camisi İmamı Hüseyin Umuroğlu’nun şimdi de Cuma hutbesinde siyaset yaparak, son zamanlarda yaşanan terör olaylarından hükümeti sorumlu tuttuğu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ise Erdoğan’ın başına yıkılacağını söylediği ortaya çıktı! ‘Sipariş’ hutbeyle çileden çıkan cemaatin, cami imamını defalarca siyaset yapmaması yönünde uyardığı, ancak imamın kimseyi dinlemediği öğrenildi.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Esma Hatun Camii İmamı Hüseyin Umuroğlu, halkı isyana teşvik etmek için her yolu deniyor. Denizli’nin merkezi camilerinden bir tanesi olarak bilinen Esma Hatun Camii’nde görev yapan Hüseyin Umuroğlu’nun, geçtiğimiz Cuma hutbesinde siyaset yaparak, son zamanlarda yaşanan terör olaylarından hükümeti sorumlu tuttuğu ortaya çıktı. Cami imamı Umuroğlu’nun hutbenin bir yerinde “Hükümetin tek düşüncesinin seçim olduğunun, Şehitleri ve Şehit ailelerini düşünmediklerini, Bu millet, Cumhurbaşkanını, Başbakanını kaldıkları sarayları başlarına yıkar” dediği öne sürüldü.

CEMAAT, İMAMI PROTESTO EDEREK CAMİYİ TERK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Hükümetini hedef alan ‘hutbe’ye tepki gösteren cemaatin, cami imamı Hüseyin Umuroğlu’nu camide siyaset yapmaması konusunda uyardığı, imamın ise tepkilere aldırış etmediği kaydedildi. Bunun üzerine imamın daha fazla siyaset yapmasına katlanamayan 80-100 kişilik cemaat, söz konusu ‘sipariş’ hutbeyi protesto ettiklerini söyleyerek, camiyi terk ettiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DAHA ÖNCE DE ‘HARAMKÖR’ DEMİŞ!

Esma Hatun Camii cemaatinden gazetemize konuşan K.M. isimli bir vatandaş ise, cami imamı Hüseyin Umuroğlu’nun, şehit cenazelerinin gelmesinin tek sorumlusu ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ dediğini söyledi. Cami imamının “Hükümetin tek düşüncesi seçimdir. Bu millet, Cumhurbaşkanını, Başbakanını kaldıkları sarayları başlarına yıkar” gibi şeklinde sözler sarf ettiğini belirten K.M., cemaatin imama “siyaset yapma hoca!” dediğini ifade etti. Cami cemaatinin imamdan daha önce de şikayetçi olduklarını vurgulayan K.M., imamın bir önceki hutbesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘haramkör’ dediğini bildirerek, söz konusu imam hakkında hiçbir işlem yapılmamasının cemaat tarafından tepki çektiğine dikkat çekti.

GAZETEMİZE KONUŞMAK İSTEMEDİ!

Esma Hatun Camii İmamı Hüseyin Umuroğlu, konuyla ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçındı. Umuroğlu’nun şahsi cep telefonuna iki kez çağrı bırakılmasına rağmen gazetemize geriye dönüş yapılmadı.

VATANDAŞLAR, SİYASSETÇİ İMAMDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Söz konusu olaydan rahatsız olan bazı vatandaşlar da, Esma Hatun Camii'nde görev yapan imamdan şikâyetçi oldu. Siyaset yapan imamın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan atılmasını talep eden vatandaşlar, Denizli Valiliğine yazılı olarak şikâyette bulundu. 

SİYASETÇİ İMAMA MHP SAHİP ÇIKTI!

Hutbeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetini hedef alan Esma Hatun Camii İmamı Hüseyin Umuroğlu’na MHP sahip çıktı!Camide siyaset yapıyor’ diye Denizli Valiliği’ne yazılı olarak şikayette bulunan vatandaşlara yönelik bir açıklama yapan MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk,“Denizli Valiliğine halkı kin ve nefret duyguları ile devlet büyüklerine karşı kışkırttığı gerekçesi ile şikayette bulunmuşlar. Yıllardır camilerimizde siyaset yapıyorlar diye bizler açık açık söylerken hiç bir girişimde bulunmayan devlet yetkilileri, bu isimsiz şikayet dilekçesini işleme alıp hocamızı görevinden el çektirmeye kalkarsa bilin ki gerekli her türlü girişimde bulunmaya hazırız Hocamızın siyasi görüşü bellidir. Herkes gibi o da siyasi görüşünü dışarıya yansıtabilir” dedi. Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Durulmuyor, İmamların sahte dilekçe savaşıÖnceki Haber

Manisa Durulmuyor, İmamların sahte dilek...

Din İşleri Yüksek Kurulu üyelikleri belirlendiSonraki Haber

Din İşleri Yüksek Kurulu üyelikleri beli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!