Ayvayı yedik demeyin! İşte ayvanın o mucizesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İşte ayvanın saymakla bitmeyen en önemli mucizevi yararları;

Damar sertliğine ve karaciğer tembelliğine iyi gelir. Özellikle ayva yaprağından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi ve sakinleştirici etkiye sahiptir.

 

Varise iyi gelen özelliği mevcuttur. Yorgunluk ve bitkinliği önler. Ağız içinde oluşan yaraları tedavi edici özelliğe sahiptir.

Varise iyi gelen özelliği mevcuttur. Yorgunluk ve bitkinliği önler. Ağız içinde oluşan yaraları tedavi edici özelliğe sahiptir.

Ayva kabuğu ve çekirdeği kaynatılıp içilirse idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Pişirilmiş ayva, böbrek, mide, ağrılarına iyi gelir. Özellikle mide bulantısı ve mide ülseri çekenler için çok yararlı olacak bir meyvedir.

Önemli not: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için tehlikeli bir meyvedir. Çok tüketildiği taktirde kabızlık problemine neden olabilir. Pişirilerek veya reçeli, kompostosu yapılarak tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Antioksidanlar: Antioksidan vitaminler arasında gösterilen C vitamini dışında ayvada bulunan diğer antioksidanlar bu meyvenin vücudu toksinlere karşı koruduğunu ortaya koymaktadır. Antioksidan gıdalar, çeşitli hastalıkların önünü açan serbest radikalleri dengeler ve oksidatif strese karşı sistemi koruyarak zayıf düşmesini önler. Oksidadif stres serbest radikallerin seviyesinin antioksidan seviyesini geçmesidir. Tek başına bir hastalık olmayan oksidatif stres hücre hasarına neden olarak ciddi hastalıklara yol açar ve bu hastalıkların gelişimlerini hızlandırır.

Damar sertliğine ve karaciğer temebelliğine iyi gelir. Özellikle ayva yaprağından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi ve sakinleştirici etkiye sahiptir.

Besin Lifi: Ayva, normal bir sindirim için kritik önem taşıyan besin lifi bakımından oldukça zengindir. Besin lifi hem kabızlık hem de ishalden korunmak için gereklidir. Suda çözünen ve çözünmeyen besin lifleri ishal durumundan dışkıyı katılaştırarak, kabızlık durumundan ise yumuşatarak vücuttan atılmasını sağlar. Yeterince besin lifi almak bağırsakları korurken hemoroit gibi rahatsızlıkların görülme oranını düşürür. Uzmanlar yetişkin kadınlar için günde 25 gram, erkekler içinse 38 gram besin lifi tüketilmesini önerse de günümüz beslenme koşullarında genellikle bu rakamların altında kalınmaktadır. Ayvayı daha sağlıklı ve düzgün çalışan bir sindirim sistemi için lif takviyesi olarak tüketebilirsiniz.

Ayva kabuğu ve çekirdeği kaynatılıp içilirse idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Pişirilmiş ayva, böbrek, mide, ağrılarına iyi gelir. Özellikle mide bulantısı ve mide ülseri çekenler için çok yararlı olacak bir meyvedir.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP, kanlı seçim vaadini tuttuÖnceki Haber

HDP, kanlı seçim vaadini tuttu

Fil gibi hafıza için 9 içecek!Sonraki Haber

Fil gibi hafıza için 9 içecek!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!