Alman Gelin Müslüman Olunca Üç Dilde Yemin Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Çanakkale Ezine ilçesi Geyikli Beldesinde yaşayan Bilgehan BAYRAKTAR'a aşık olan Alman uyruklu "Tamara GİLOMEN" Müslüman olarak "Dilara Ayşe" adını aldı.

Ezine ilçe müftülüğünde düzenlenen "İhtida" merasiminde; Alman Tamara, İlçe Müftüsü Ahmet Yaylalı ve diğer şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu

İhtida (Din değiştirme, Yeni Dine girme) merasiminde önce Ezine Vaizi Ramazan KARAKAYA tarafından Bakara suresinin 285-286. Ayetleri (Âmenerrasülü) okundu. Kur’an tilavetinden sonra müftü Ahmet YAYLALI, Nasr suresini okuyup, Allahı tesbih edip, tevbe-i istiğfar etti. İslam dininin inanç esasları ve ibadet esasları hakkında Almanca ve Türkçe özet bilgiler veren Yaylalı geçmişe ait günahlarının affedileceğini, bundan sonraki hayatında İslami kurallara göre yaşadığında Allahu Teala'nın kendisini Cennetle mükafatlandıracağını anlatırken damadın babası Bayram BAYRAKTAR, gelinine, söylenenleri Almancaya çevirerek aktardı.

Bilgilendirmeden sonra, İlçe Müftüsü Ahmet YAYLALI ve diğer şahitlerin huzurunda kendi özgür iradesiyle, bilerek,isteyerek, Almanca, Arapça ve Türkçe Kelime-i Şahadeti getiren Tamara geline . kendi isteğiyle Dilara Ayşe BAYRAKTAR ismi verildi.

İslama girdikten sonra Ezine Vaizi Vahap BOYLU tarafından, Âl-i İmran suresinin 18-20. Ayetleri okundu, Kur’an Tilâvetinden sonra, Ezine Müftüsü Ahmet YAYLALI ile birlikte topluca dua yapıldı.

Tören, Bilgehan BAYRAKTAR ve Dilara Ayşe BAYRAKTAR’ın dini nikahlarının Ezine Müftüsü Ahmet YAYLALI tarafından kıyılması ile son buldu.

İslamiyeti kabul eden Dilara Ayşe BAYRAKTAR’a İlçe Müftüsü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığının mealli Kur’an-ı Kerim'i, İslâm İlmihali ve Hilye-i Şerif hediye edildi.

Alman gelin “Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteğimle İslam dinini seçtim. İnşallah bana hediye edilen Kur’an-ı Kerim ve ilmihali okuyarak eşimin de yardımıyla İslam’ı daha iyi anlamaya çalışacağım” dedi.

Haber: Erol Kara

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfü ŞENOCAK’tan Batman Müftülüğüne ZiyaretÖnceki Haber

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfü ŞENOCAK’...

Başkan Görmez, Şırnak'taki saldırıda şehit olan Yıldırım’ın cenaze törenine katıldı.Sonraki Haber

Başkan Görmez, Şırnak'taki saldırıda şeh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!