28 Şubat mağdurunun çilesi bitmiyor: 10 yıllık tutukluluk yetmedi 3 yıldır Erbil’de yatıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
28 Şubat mağdurunun çilesi bitmiyor: 10 yıllık tutukluluk yetmedi 3 yıldır Erbil’de yatıyor!
28 Şubat’ta 12,5 yıl hapis cezası alan Şahımerdan Sarı Hoca, 10 yıl ceza cezaevinde tutuldu. Bu süre boyunca içeride yazdığı kitaplardan birisinde FETÖ’nün ortaya atmış olduğu ‘Dinlerarası diyalog’ tartışmasını eleştirdiği için hedef tahtasına konulan Sarı Hoca, 3 yıl 1 aydır Erbil’de tutuklu bulunuyor. Şahımerdan Sarı’nın oğlu Muhammed Sarı yaşanan süreci Diriliş Postası Gazetesi’ne anlatarak yetkililere seslendi.

Erem Şentürk/Özel Haber

28 Şubat’ın karanlık günlerinde İslami kimlikleri nedeniyle ‘terörist’ ilan edilenlerin çilesi bitmiyor. 28 Şubat Cuntası tarafından 12,5 yıl hapse mahkûm edilen ve daha sonrasında FETÖ’nün yargıyı kuşatan çete elemanı yargıçlar tarafından düzmece iddialarla 10 yıl hapsine hükmedilen Şahımerdan Sarı’nın maruz kaldığı zulme oğulları dur demeye çalışıyor. Konu hakkında bilgi veren Muhammet Sarı; “Babam 28 Şubat sürecinde terör suçlamasıyla 12,5 yıl hüküm giyerek kapalı cezaevine atıldı. 10 yıl boyunca içeride kalarak kendi el yazısıyla kitap yazmaya başladı. Biz de kitaplarını toplayarak bastırmaya karar verdik. Babam kitaplarından birisinde FETÖ’nün dinlerarası diyalog çağrısıyla ilgili sert eleştirileri bulunduğu için 1,5 yıl boyunca bizim telefonlarımızı dinlemeye almışlar. Bu konuşmalar sırasında babamı arayarak “Sohbete katılmak istiyorum” diyenleri bile örgütsel içerikli toplanıyorlar bahanesiyle cezaevine attılar.” diye konuştu.

“ÖNCE İLGİSİ YOK DEDİLER SONRA TUTUKLADILAR”

28 Şubat sürecinde silahlı terör örgütü kurmak suçlamasıyla yargılanan Şahımerdan Sarı’nın davasına bakan hâkimler, Gaziantep’te bir fuarda atılan bombanın Sarı’nın öğrencileri tarafından yapıldığı iddialarını önce kabul etmiyor. Ancak mahkemede alınan kararla “İsteseydi kavganın çıkmasına izin vermezdi” denilerek mahkûm olmasına sebep oluyorlar. Konu hakkında konuşan Sarı; “Dönemin hâkimleri önce ilgisi yok diyor daha sonra kararını değiştirip suçlu buluyorlar. Durumun özeti tamamen babamın FETÖ karşıtı söylemlerde bulunmasından dolayı hedef haline gelmesinden kaynaklanıyor. 1997 yılında tutuklanan babam 2007 yılında tahliye ediyor. Ardından kitaplarında yazdıklarından dolayı teknik takip altına alınarak kumpas düzenleniyor.” şeklinde konuştu.

KUMPAS ÜZERİNE KUMPAS YAPMIŞLAR

Şahımerdan Sarı’nın cezaevinden çıktıktan sonraki süreçte telefonlarını dinleyen FETÖ’cü polisler, oğullarıyla yapmış olduğu bir konuşmayı da delil göstererek 2 çocuğunun da cezaevine girmesini sağlıyor. Muhammed Sarı; “Babamla yapmış olduğumuz bir konuşmada ‘Emrin var mı?’ diye sorduğumuz için bizi talimat alıyorlar diyerek terör örgütüne dâhil ettiler. Kardeşim henüz 18 yaşına yeni basmışken cezaevine atıldı. 4’er yıl hapse mahkûm edilerek Gaziantep’te cezaevine gönderildik.” dedi.


Şahımerdan Sarı Hoca, 28 Şubat’ta Vasat Terör Örgütü adı altında tutuklanarak 10 yıl cezaevinde yattı.

“3 YIL 1 AYDIR ERBİL’DE TUTUKLU YATIYOR”

Gazeteci ve yazar Yaşar Yavuz, Şahımerdan Sarı olayının 1997 yılından beridir devam ettiğine dikkat çekerek Gaziantep’te fuara atılan bombanın o zamanki güçler tarafından Sarı’ya ihale edildiğini söyledi. Yaşar; “Üzerine atılan iftiradan dolayı 10 yıla yakın cezaevinde yatan hocayı, dışarı çıktığında da felaketler bırakmadı. Yazdığı kitaplarda FETÖ’yü eleştiren hocaya arama kararı çıkarılınca Kuzey Irak’a gitme kararı aldı. Havaalanında Interpol tarafından yakalanan Şahımerdan Sarı 3 yıl 1 aydır Erbil’de cezaevinde tutuklu bulunuyor.” diye konuştu.

“SUÇU YOK GERİ ALIN DEDİLER KİMSE İLGİLENMEDİ”

Halen Erbil’de cezaevinde tutulan Şahımerdan Sarı için yetkililer Türkiye ile irtibata geçerek suçu yok iadesini yapalım demelerine rağmen Türk tarafının sessizliğini koruduğuna dikkat çeken Yavuz; “Erbil’de konuyla ilgilenen yetkililerin Türkiye’ye iade talebinde bulunduğu haberini aldık ancak bugüne kadar kimse kılını kıpırdatmadı. Hatta orada bulunan hâkim Türkiye’den talepte bulunarak Sarı’nın iadesi için belge gönderdiği bilgileri var. Ancak o dönem içerisinde FETÖ’cü yargıçlar halen görevde olduğundan dolayı dosya yine sümenaltı edilerek süreci tıkadılar.” şeklinde konuştu.

Gözleri görmeyecek hale geldi!

3 yıl 1 aydır Erbil cezaevinde tutuklu bulunan Şahımerdan Sarı’yı ısrarla suçlu buluyorlarsa bari Türkiye’de yargılanayım çağrısını ileten Yavuz; “Hocanın gözleri kör olma noktasına geldi. Yaşından dolayı tansiyon ve şekere dayanacak gücü tükenmek üzere. Hoca ‘Hiç değilse Türkiye’de cezaevinde tutuklu bulunmak istiyorum’ diyor. ‘Erbil’de şartların çok zor olduğunu en azından cezamı Türkiye’de çekeyim’ sözlerini yetkililer dikkate alarak bir an önce harekete geçmeli.” dedi. (Diriliş Postası)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KHK ile ihraç edilenler emekli ikramiyesini alabilecek mi?Önceki Haber

KHK ile ihraç edilenler emekli ikramiyes...

Diyanet Uzman Yardımcılığı Yazılı Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

Diyanet Uzman Yardımcılığı Yazılı Sonuçl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!