Çivril Müftülüğünde Hizmet ve Faaliyetler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Çivril İlçe Müftüsü Himmet Metin İlçe ilgili genel bir değerlendirme yaptı.         Çivril İlçe Merkezinde 18 cami bulunmakta. Bu camil

Çivril İlçe Müftüsü Himmet Metin İlçe ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

        Çivril İlçe Merkezinde 18 cami bulunmakta. Bu camilerimizin 7 tanesi çift görevli 11 Tanesi de tek görevlidir. Denizli’nin büyük şehir olmasından sonra  mahalleye dönüşen kasaba ve köylerimizde de toplam 72 cami bulunmakta ve bu camilerimizde de toplam 128 cami görevlisi görev yapmaktadır.  Mahallelerdeki camilerimizin çoğunda imamevi bulunmakta ilçe merkezinde ise hiçbir camimizin lojmanı bulunmamaktadır.
        Geçtiğimiz ekim ayının ilk haftasında kutlanan camiler ve din görevlileri haftasında bütün camilerimizde adeta bir temizlik kampanyası  başlatılmış, camilerimizin silinmeyen, süpürülmeyen, el değmeyen, bakımı yapılmayan hiçbir tarafı kalmamıştır. Minareleri, avlusu ve özellikle tuvaletleri dahi en etkin bir şekilde temizlenmiştir. Hatta Kızılcasöğüt Mahallesi Camiinin, Çayır Mahallesi Cami, Fatih Mahallesi Caminin tuvaletleri  yeniden ele alınarak fayans ve taşları yenilenmiştir. Özellikle son bir ay içeresinde Çayır Camimiz,Koçak mah.Camimiz ile Kumluk Mahallesi Camimizin çatıları yenilenmiş. Boya badanası yeniden yapılmış, avlu duvarları ile çevre düzenlemeleri devam etmektedir. Geçtiğimiz sene ise Emin hoca camimizin iç ve dış boya ve badanası yapılmış,çatısı yenilenmiştir.Alt katında bulunan eski müftülük binsı düzenlenmiş,Kur’an Kursu haline getirilmiş,alttan ısıtma yaptırılmış,klima taktırılmış,mahallenin bayanları ve çalışan bayanlara yönelik kurslar açılmaktadır.
       Geçtiğimiz yıl içerisinde ise Ali Kameroğlu camisine Belediyemiz tarafından yeni tuvalet yapılmış, hayırsever iş adamı Kadir Kameroğlu tarafından Caminin bitişiğindeki arsa satın alınarak camiye katılmış ve caminin avlusu daha ferah bir hale gelmiştir. Bunun yanında ilçemizin KızılcasöğütMah.Camii, İmam-Hatip Camisi, Fatih Camisi, Sofu Camisi, 300 Evler Camilerinin bahçeleri adeta park gibi tertipli ve düzenli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.
          İlçemizin en eski camisi Müftülüğümüzün yanında bulunan çarşı camisidir. Bir yıla aşkın bir süreden beri ilçe müftülüğü olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunulmuş, Vakıflar genel müdürlüğünün de gündemine alınan bu camimizin 2015 yılında ciddi bir restorasyona alınacağı öğrenilmiştir. Çarşı camisinin birinci derecede tarihi eser olması sebebiyle müftülüğümüz tarafından çevresi ve müştemilatı ile iğli herhangi bir işlem yapılamamaktadır.
        Yine İlçemizin eski camilerinden birisi olan Yeni (TORTOĞLU) camisi diye bilinen Belediyemizin karşısındaki camisi ise İlçemizin en çok cemaati olan,en merkezi konumundaki camisidir. Merkezi Vaazlar buradan yapılmaktadır. Çok kere cenazeler buradan kaldırılmaktadır.Yeni camimiz görevlilerimiz  tarafından her an temiz tutulmakta ve ibadete hazır bulundurulmaktadır. Çok merkezi bir yerde olması sebebi ile avlusuna her zaman girip çıkan eksik olmamakta, görevlilerimiz tarafından bu hususlara da dikkat edilerek avlu ve çevre temizliğine azami ölçüde titizlik gösterilmektedir. Camimizin kendisine has karakteristik bir mimarisi bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl,Türkiye Diyanet Vakfı Çivril Şubemizin ve  Müftülüğümüzün de destekleri ile camiye alttan ısıtma sistemi yaptırılmış, caminin iç pencere bölümlerinin badana ve boyası yenilenmiştir. Cemaatinin yazın sıcaktan, kışın da soğuktan etkilenmemesi için ön tarafına Sundurma yaptırılmıştır. Işıklandırmaları ve ses düzeni gayet güzeldir. Abdest alma yerinde sıcak su sistemi bulunmaktadır. Bayan abdest alma yeri ve tuvaleti vardır. Camilerimizden arzu eden Bayan vatandaşlarımızın da istifade etmesi için her türlü tedbir alınmıştır. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın rahat ibadet edebilmeleri için Çarşı Camii, Yemi (TORTOĞLU) Cami ve Çayır Camilerine Engelli rampası yaptırılmıştır.
        İlçemiz merkezinde bulunan 17 camiye ilaveten 18. de Çatlar Mahallesinde inşaatı tamamlanarak 2014 yılı başında ibadete açılan değerli iş adamı Kadir Kameroğlu amcamızın tek başına inşa ettiği rahmet annesi Rasime Kameroğlu  adına yaptırdığı Rasime Ana Kameroğlu  camisi değil ilçemizin bölgemizin en değerli ve kıymetli camiidir. Hiçbir masraftan kaçınılmayarak en modern şekilde inşa edilen camimizin hiçbir eksikliği bulunmamaktadır. Klimaları ve alttan ısıtma sistemleri ile modern aydınlatma ve ses düzeni ile iki minaresi ve iki şerefesi ile fevkalade göz alıcı bir camimizi konumundadır.
       Camimizin İmam-Hatip kadrosu vardır görevli ataması da Müftülüğümüzde yapılmıştır. Ayrıca Müezzin-Kayyım kadrosu tahsis edilmiş ve önümüzdeki günlerde bir görevli ataması yapılması beklenmektedir. Bu arada Rasime Ana Kameroğlu Camisinin avlusuna Kadir Kameroğlu  amcamız tarafından kıymetli eşi Nevişet Kameroğlu  adına yaptırılan “Nevişet Kameroğlu  Kur’an Kursu” Cami gibi son derece modern ve çağdaş bir görünüm arz etmektedir.
        Beş sene önce Müftülüğümüze bağlı 11 adet Kur’an Kursu var iken şuan ki Kur’an Kursumuz Nevişet Kameroğlu  Kur’an Kursumuz ile birlikte 20’ ye ulaşmıştır. Bu kurslarımızda bayan kardeşlerimiz Kur’an eğitimi almaktadırlar.
       Her yıl Kasım ve Mart ayları arasında Camilerimizde Kur’an eğitimi dersleri verilmektedir. İsteyen her vatandaşımız bu kurslardan yararlanabilmektedir.  İlçemizde Vaiz kadrosu olmasına rağmen Kadrolu Vaizimiz yoktur. Vaaz ve İrşat Hizmetleri İlçe Müftümüz Himmet METİN ve kendini yetiştirmiş Bazı İmam-Hatipler ile sürdürülmektedir.
      Hacca ve Umreye gitmek durumında olan vatandaşlarımızla yakından ilgilenilmekte,seminerleri yapılmakta,aşıları ve her türlü resmi işlemleri ilçe müftülüğümüzce yerine getirilmektedir.Uğurlama törenleri yapılmakta,Denizli İl müftülüğümüz ile koordineli çalışılmaktadır.
      Kutlu Doğum Haftalarında her sene etkinlik düzenlenmekte,konferanslar tertip edilmektedir.
      Muharrem ayında ise bu mübarek ayın manevi havasına uygun proğramlar yapılmakta,Aşure etkinlikleri icra edilmektedir.
      Her ay tüm görevlilerimizin katılımı ile aylık mutad toplantılarımız yapılmakta ve gerekli olan gündem maddeleri değerlendirilmektedir.
     Zaman zaman camilerimizden Dini ve Hayri konularda,sürdürülmekte olan din hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla yardımlar toplanmakta ve ilgili yerlere harcanmaktadır.Bu Harcamaların her türlü resmi belgesi ve tutanakları titizlikle hazırlanmakta ve muhafaza edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Diyanet vakfı genel müdürlüğünün izni,yardımı ve mahalli imkanlarla verdiğimiz destek ile Müftülüğümüze ait eski hizmet aracı yenilenmiş,ayrıca yine Diyanet vakfı genel müdürlüğünün izni ve onayı ile Müftülüğümüze bir adet lojman kazandırılmıştır.
     Toplumu din konusunda aydınlatma sorumluluğunu anayasadan alan Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatı olan Müftülüğümüz ve Çalışanlarımızın halkımızın yanında ve onlarla iç içe doğru din bilgisini sunma, insanımıza dünya ve ahiret saadetini kazandırma anlamında hertürlü siyasi anlayıştan uzak kalarak hizmet vermeye çalışan,Milli birlik ve beraberliğin muhafazası için gayret gösteren  Müftülüğümüz çalışanlarına bu çalışmalarında başarılar diliyor, bizi hoşgörü ile karşılayan ve her konuda destek olan,dualarını esirgemeyen   değerli halkımıza saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.  

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 102 ]

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diva-Sen Aydın Öğretmenler Günü MesajıÖnceki Haber

Diva-Sen Aydın Öğretmenler Gün...

Ezine Müftüsünden Yüksek Okul Ziyareti‏Sonraki Haber

Ezine Müftüsünden Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!