Üç aylarda hadis halkaları kuruluyor
GÜNCELBirçok gençlik kuruluşu, dernek ve vakfın bir araya gelerek organize ettiği 'Hadis Halkaları' başlıyor. En az iki kişinin toplanma yeri belirleyerek üç aylar boyunca 12 Hadis-i Şerif'i mütalaa edeceği sohbet grubuna kayıtlar devam ediyor.
Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet yapan gençlik kuruluşu, dernek ve vakfın bir araya gelerek organize ettiği, üç aylar boyunca devam edecek olan ‘Hadis Halkalarına’ kayıtlar başladı. 'Hadis Halkaları' organizasyonunu düzenleyen kuruluşlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Hadis-i Şerif'leriyle üç aylarda bereketin yayılmasını amaçlıyor.
EVLER, OKULLAR, KAMPÜSLER VE İŞYERLERİ BEREKETLENSİN
Bir grupta en az iki kişi bulunması şartını taşıyan okuma gruplarında evler, okul kantinleri, camiler, kampüsler, fabrika mescitleri vb. yerler mekân olarak kullanılabilecek. Halkalar, Hz. Muhammed (s.a.v)'in bırakmış olduğu emaneti hayatın her alanına taşımaya çalışıyor.
HERKES KATILABİLİR
Hadislerin şerh edilebilmesi için gruptakilerin yaşlarının yakın olması önceleniyor. 'Hadis Halkaları' programının internet sitesinde çocuklar, gençler ve yetişkinler için üç farklı kategoride hazırlanmış hadis kitapçıkları mevcut.
NASIL KAYIT YAPILIYOR?
Peygamberimiz (s.a.v)’in hadislerini hem öğrenmek hem de hayatımıza geçirmek amacıyla ümmet çatısı altında bir araya gelen kuruluşların düzenlediği 'Hadis Halkaları' organizasyonuna hadishalkalari.org adresinden kaydolabilirsiniz.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.
Türk kızları işte böyle Hristiyan yapıldı! İslamı terk ettiler vaftiz edilip Hristiyan oldular!
Hasan Mert Kaya X hesabından yapılan bir paylaşım Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk kızlarının nasıl Hristiyan yapıldığını belgeleri ile yayınladı. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki misyonerlik faaliyetlerinden örnekler... İşte o paylaşımdan bir bölüm...
Ramazan öncesi anlamlı kitap
Dini Haberler köşe yazarlarımızdan, haftalık yazılarına aksatmadan devam eden A.Raif Öztürk hocamızın 7. kitabı çıktı.
Sözcü için hesap vakti! Ekmek yalanıyla ilgili harekete geçildi!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde "Ekmek Yiyin, Doyun" başlığıyla yayımlanan haberin büyük bir yalan ve çarpıtma olduğunu açıklayarak hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.