Üç Kuşak Kursiyer Valiyi Şaşırttı
GÜNCELAntalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Süleymaniye Camii Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Süleymaniye Camii Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.
Vali Münir Karaloğlu, Süleymaniye Camii Kur'an Kursu'nda öğrencilerle bir araya geldi. 2008 yılında tek derslikle eğitim vermeye başlayan ve geçen sene yenilenen ve 700 metrekarelik merkeze dönüşen Süleymaniye Camii Kur'an Kursu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, 100 yetişkin ve 4- 6 yaş grubunda 60 öğrencisi olan kursun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Büyükanne Elif Bardakçı, kızı Tuğba Bardakçı ve torunu Yağmur Su Yakar'ın aynı kursta eğitim aldığına tanıklık eden Vali Karaloğlu, kursun 3 kuşağa da hitap etmesini çok anlamlı olduğunu ifade etti.
EĞİTİMİN YAŞI YOK
Kursta 10 anne ve çocuğun da beraber eğitim aldığını ve her yaş grubuna hitap ettiğini anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Müftülüğümüz çok güzel bir kurs hazırlamış ve vatandaşlarımızda ilgi göstermiş. Ev hanımlarımız çocuklarıyla ve torunlarıyla kurs merkezimizde eğitim görebiliyor. 4 yaşından küçük çocuklar içinse bakım ve oyun odaları var. Her şey çok güzel düşünülmüş ve yapılmış emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.
OKUMA YAZMA KURSU DA AÇILACAK
Kursta okuma yazma bilmeyenlerin olduğunu öğrenen Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, kursta okuma yazma dersleri verileceğini söyledi. Seferberlik hakkında açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu "TÜİK verilerine göre okuma yazma oranında yüzde 98,52 ile Türkiye'de birinci sıradayız. Lakin okuryazar olmayan vatandaşlarımız da yüzde 30 oranıyla en çok Kepez ilçemizde. Biz de çalışmalarımızı bu ilçemizde yoğunlaştıracağız. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza hem okullarımızda hem Kur'an kurslarımızda hem de Büyükşehir Belediyemizin ASMEK merkezlerinde okuma yazma eğitimi vereceğiz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Sözcü için hesap vakti! Ekmek yalanıyla ilgili harekete geçildi!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde "Ekmek Yiyin, Doyun" başlığıyla yayımlanan haberin büyük bir yalan ve çarpıtma olduğunu açıklayarak hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.
Hepimiz, bizi özgürleştirdikleri için onlara borçluyuz
Ahmed El-Şara(Muhammed El Cewlani) ile fotoğraf çekinmek isteyen ve daha sonra medyada gündem olan kızın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.
Diyanet'in fetvası akıllara geldi! Emekilere 20 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığını bildirerek onay vermediği banka promosyonlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı.
Siyer Yarışmasına katılanlara 100 bin TL'lik ödül
Heyecanla beklenen 'Siyer Yarışması' hazırlıkları sürerken Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Batman merkezde bu yarışmaya katılıp da genel ödüller için dereceye girmemiş olanlara her kategori için 10 kişiye ekstra altınların da olduğu ödül verileceğini duyurdu.
İstanbullu çocuklardan Gazze'ye direnişe bin selam!
Fatih Camiinden Saraçhane'ye yapılan yürüyüşte çocuklar Gazzeli kardeşleriyle dayanışma mesajı verdi.