Payzin hanım buyurdu, 'Memursan konuşma hakkın yok'
GÜNCELGazeteci Şirin Payzin, Ayasofya Baş İmamı hakkında hadsiz bir paylaşımda bulundu. Kaynak: Payzin hanım buyurdu: "Memursan konuşma hakkın yok"
Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart günü yaptığı kadın cinayetleri temalı paylaşım üzerinden tartışmalar devam ediyor.
Son olarak Gazeteci Şirin Payzin Twitter hesabından Boynukalın hakkında "Sen milletin vergisiyle maaşı ödenen bir devlet memurusun , fikirlerini kendine sakla konuşma hakkın yok" ifadelerini kullandı.
Payzin hanımın bu çıkarımı hangi temel üzerine bina ettiği meçhul fakat kendi hesabından sık sık "ifade özgürlüğü" çağrısı ve vurgusu yaparken kullandığı bu ifadeler tutarsız.
Son günlerde AK Partili Özlem Zengin de Boynukalın hakkında benzer şekilde "Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı." ifadelerini kullanmıştı. İki ismin böyle bir konuda aynîleşmesi de gözlerden kaçmadı.
Bu arada imamların görev ve yetkileri de Boynukalın'ın bazı uyarı mahiyetindeki paylaşımları ile -- ki kendisi ayrıca bir İslam Hukuku profesörü -- tartışılır oldu.
Bazılarına göre imamların tek görevi namaz memurluğu olmalı. Aynı görüş sahiplerinin başörtüsünü eve, namazı camiye hapsederek sosyal hayatın seküler olması gerektiğini dayattığını da biliyoruz.
"Mümin Müminin velisidir" şiarından hareketle tüm Müslümanların birbirleri üzerinde sorumlulukları olduğu bilinir. Boynukalın gibi din görevlilerinin ise bilgileriyle paralel olarak bu sorumlulukları artmaktadır. Konuşmalarının aksine susmaları durumunda sorunların artacağını unutulmamalıdır.
İlgili yönetmelikler de zaten imam ve baş imamların insanlara vaaz vermesi, çocuk ve gençlerin ahlakını geliştiren eylemler de bulunması, toplumsal konularda görev alması gibi maddeler içermektedir.
"Sen memursun konuşma hakkın yok" nevi ifadeler bu anlamda yersiz, anlamsız daha da ötesi hadsizdir.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sözcü için hesap vakti! Ekmek yalanıyla ilgili harekete geçildi!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde "Ekmek Yiyin, Doyun" başlığıyla yayımlanan haberin büyük bir yalan ve çarpıtma olduğunu açıklayarak hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.
Hepimiz, bizi özgürleştirdikleri için onlara borçluyuz
Ahmed El-Şara(Muhammed El Cewlani) ile fotoğraf çekinmek isteyen ve daha sonra medyada gündem olan kızın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.
Diyanet'in fetvası akıllara geldi! Emekilere 20 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığını bildirerek onay vermediği banka promosyonlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı.
Siyer Yarışmasına katılanlara 100 bin TL'lik ödül
Heyecanla beklenen 'Siyer Yarışması' hazırlıkları sürerken Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Batman merkezde bu yarışmaya katılıp da genel ödüller için dereceye girmemiş olanlara her kategori için 10 kişiye ekstra altınların da olduğu ödül verileceğini duyurdu.
İstanbullu çocuklardan Gazze'ye direnişe bin selam!
Fatih Camiinden Saraçhane'ye yapılan yürüyüşte çocuklar Gazzeli kardeşleriyle dayanışma mesajı verdi.