© Dini Haberler 2020

Kur’an Bilimsel Mucizesi Ansiklopedisi Cezayir'de yayınlandı

Büyük bir Cezayirli yazar geçenlerde Kur'an-ı Kerim'de bilimsel mucizeler konusunda bir kitap yazdı.

IQNA’nın raporuna göre, büyük bilim adamı Heysem Cuma Helal Kur’anın bilimsel mucizeleri ansiklopedisi başlığı altındaki kitabını Cezayir’de Darul İzze El Kerime yayınevi tarafından yayımlandı. Kur’an mucizesinin ilmi yönünü ele alarak insanın, hayvanın, bitkinin ve dünyanın yaratılmasındaki mucizeden bahseder.

Al Şuruk haber sitesine göre bunun nedeni, Kur’an mucizesi konusunu tartışan kadim âlimlerin bazıları bunun Arap dili ve üslubunun mucizesi olduğuna inanıyor; ancak bazı âlimler Kur'an-ı Kerim'in bilimsel bir mucizeye sahip olduğuna inanırlar ve bu Kuran'ın birçok ayetinde açıkça görülmektedir. İnsan ve yaratılışıyla ilgili ayetler ve insan ruhu ve bedeni ile iskelet ve kaslarının birleşimi,  insanın yaratılışının ve insan hayatının başlangıcına, göklerin ve yerin gerçekliğine işaret eden ayetler bulunmaktadır.

Yazar, bu ansiklopedi de araştırmasını Kuran-ı Kerim'in bilimsel boyutuyla sınırlandırmaktadır. Bilimsel mucizesinin amacı, evrenin gizli ve apaçık sırları hakkında spesifik ve genel bilimsel işaretler ve mevcut verilerdir ve bunların hepsinde yazar, ılımlılık sürecini gözlemler ve Kur’an'ın doğasına ve onun kendine özgü ilahi diline güvenir. Bu konuda aşırıya kaçmaz ve bu harika ilahi vahyin yüzünü ve sırlarını göstermek için bilime başvurur; ilimin zaman içindeki büyüme ve gelişmesinin özel niteliği nedeniyle sahabelerin rivayetlerinde bundan bahsedilmez.

Bu kitabın girişinde yazar, Kur'an'ın önemli bir gerçeği doğruladığını, bunun araştırma ve tefekkür olduğunu ve onu okuyan her kimse, akıl ve tefekkürü harekete geçiren ve insanı varoluşu anlamanın gerekliliğinin farkına varmasını sağlayan ayetler bulacağını belirtmektedir.

Yazara göre Kur'an-ı Kerim, dinleyicilerin dikkatini bilimsel araştırmanın temelinin doğru inanç olduğu ve aklımızın kabul ettiği her konuda kriterin doğru inanç olduğu ilkesine çekmektedir. Yazar ayrıca Kur’an üzerine derin derin düşünen bir kişinin bunu yapmak için kriterleri de göz önünde bulundurması gerektiğini, Kuran'ın bir ansiklopedi olmadığını ve böyle olması gerekmediğini, çünkü bilimsel bir kitap olmadığını vurgulamaktadır; aksine Allah’tan gelen ilahi bir kitaptır.

Kur’an ayrıca cinler, melekler, kutsal varlıklar ve ruhlar gibi insani duyularımızla anlaşılamayan konularda araştırmayı da yasaklamaktadır. Çünkü akıl bunları anlayamaz ve bu durumlarda bu konulardan bahseden metinlerin anlamlarını duyulardan gizleyerek tartışmak ve varlığını Kur'an metnine göre ispatlamak yeterlidir.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER