© Dini Haberler 2020

İslam’da kadın anlatıldı

Gümüşhane’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde İslam’da Kadın konulu sohbet programı düzenlendi.

Gümüşhane’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde İslam’da Kadın konulu sohbet programı düzenlendi. 

Son zamanlarda dile getirilen kadına şiddet konusu üzerinde durulan programda kadının toplumdaki saygın yerine ve kadınlar açısından mescitlerin önemine vurgu yapıldı.

Programda ayrıca okul bünyesinde yapılan etkinlikler sonucunda dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.

Etkinlikte okulun Meslek Dersleri öğretmeni Şeyma Koç Kibar, Hz. Peygamber’in “Kadınlarınızın mescide gelmesine engel olmayın” hadisine vurgu yaparak kadınları Hz. Peygamber döneminde olduğu gibi camilere, mescitlere davet etti. Kadın ve erkek için Allah’ın Resulünde güzel örneklerin var olduğunu ifade eden Kibar, Peygamber ahlakı ile ahlaklanmaya dikkat çekti. Sağlıklı ve bilinçli bireylerin, aile ve toplumların inşasında kadına çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Kibar, kadınların her alanda daha aktif ve daha özgüven sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kibar, Kız Anadolu İmam- Hatip lisesi camiası olarak kızların daha kaliteli ve daha aktif olmalarına yarayacak her türlü gayret ve emeği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Okul müdürü Adem Arslan da Hz. Peygamberin (s.a.v), döneminde mescitlerin çok aktif kullanıldığını, cinsiyet ayırımı söz konusu olmadan kadınların da mescitlere gelerek eğitim faaliyetlerine ve sosyal etkinliklere katıldığını ve ibadet yaptıklarını ifade etti. Arslan, kadın için de erkek için de üstünlüğün ancak takva ile yani ilim, irfan, salih amel işleme ve kötülüklerden sakınmayla mümkün olduğunu ve bu üstünlükte cinsiyetin, meşrebin ve suretin asla yeri olmadığına vurgu yaptı. 

Arslan, “İslam’da Kadın” konulu programın icrası için tahsis eden ve her türlü kolaylığı sağlayan Gümüşhane müftülüğüne ve İl Müftüsü Ercan Aksu’ya teşekkür etti.

 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Sol sahtekarlığın kronik İslam düşmanlığı bitmiyor!

Gezi vandalı Levent Üzümcü, siyonist İsrail tarafından Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi üzerinden Türk solunun klasik aymazlığıyla Müslümanları hedef gösterdi.

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

Mesut Özil Sivaslı genç futbolculara örnek oldu

Sivas'ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil'in sosyal medyada paylaşılan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

AK Partili isimden Türkiye'yi ayağa kaldıracak ifşa: O cemaat insanları dolandırıyor

AK Partili eski milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılar ile ilgili şaşkına çeviren açıklamalar yaptı.

Din Hizmetleri Uzmanı Fındık vefat etti

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık (41) vefat etti.

TÜM HABERLER