© Dini Haberler 2020

İntihar timinden Cemevi planı

Terör örgütü IŞİD’in, Suriye’deki merkez üssü olan Rakka’da Türkiye’de eylem yapmak üzere 25 kişilik intihar timi kurduğu ortaya çıktı. İntihar timinin ilk hedefinin Türkiye’deki Şii mescidler ve cemevleri olduğu tespit edildi.

Terör örgütü IŞİD, Suriye'deki merkez üssü olan Rakka'da Türkiye'de eylem yapmak üzere 25 kişilik intihar timi kurdu. Başta Şii mescidler ve cemevlerini hedef alan canlı bomba eylemleri düzenleyecek olan ekip içerisinde Fas, Libya ve Tunus uyruklu militanlar bulunuyor. Ancak intihar bombacıları büyük oranda Türkiye'den katılan örgüt elemanlarından oluşuyor. Sadece Suriye'de 2 bin 400 gönüllü canlı bomba eylemcisinin bulunduğu IŞİD'in Suriye'deki intihar bombacıları aracılığıyla gerçekleştirdiği eylem sayısı aylık 14 ile 17 arasında değişiyor.

İLK OLARAK ANKARA BOMBACILARI GELDİ

Rakka'da örgüt üst yönetimi tarafından seçilen eylem timine 'Türkiye'de kaos ortamı hazırlayın. Faklı bölgelerde Alevi ve Şii-Caferi ibadet merkezleri hedef alınarak toplumsal karmaşa oluşturun' direktifi verildi. Alevi ve Şii-Caferi ibadet merkezkeri üzerinden provokasyon planlayan IŞİD'in ilk planı Ankara'da çöktü. Ankara'da polis baskını ile gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderilen IŞİD militanları Musa Canöz ve Adnan Yıldırım'ın bu amaçla Türkiye'ye gönderildiği tespit edildi.

HEDEFTE MESCİD VARDI

IŞİD tarafından kontrol edilen Halep'e bağlı sınır kasabası Çobanbey'den kaçak yollarla sınırı geçen Musa Canöz ve Adnan Yıldırım önce Gaziantep'e geldi. 28 Aralık günü karayolu ile Ankara'ya geçen IŞİD militanları Mamak'ta kiraladıkları eve yapılan polis baskını ile gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilen örgüt elemanlarının hedefinde Şii Mescid ve Cemevi'nin olduğu belirlendi.

İNTİKAM İÇİN GELDİ

İlk olarak Keçiören ve Çankaya bölgesinde Caferi ibadet mekanlarında keşif çalışması yapan canlı bomba eylemcileri, Keçiören Etlik semtinde bulunan bir Caferi mescidini Cuma namazı esnasında patlatmak konusunda karar aldılar. Çankaya bölgesinde birkaç noktada cemevi keşfi yapan IŞİD militanları ikinci eylem yeri konusunda kesin hedef belirlemeden yakalandı. Tutuklanan Musa Canöz, 2 yıl önce ailesi ile birlikte IŞİD'e katıldı. Babası ve 2 kardeşini ABD bombardımanlarında kaybeden 28 yaşındaki Musa Canöz Türkiye'ye intikam amaçlı olarak geldi.

Hedef Batı'yı da karıştırmak

Suriye'de PYD-YPG ve rejim karşısında 8 aydır sürekli gerileyen IŞİD'in Türkiye'de yapacağı spekülatif eylemler en fazla PKK ve marjinal sol örgütlere yarayacak. Türkiye'de 'kaos çıkarın' talimatı alan militanlar, Cemevleri ve Şii mescidleri hedef alan eylemler planlıyor. Güney Doğu'da sürdürülen provakasyonların, Batı illerine de sıçratılması isteniyor. Sol örgütler üzerinden Şii ve Alevi kitleyi de sokağa dökerek kaosun derinleştirilmesinin ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Gazete Vahdet

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik etti.

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı yapıldı.

Sol sahtekarlığın kronik İslam düşmanlığı bitmiyor!

Gezi vandalı Levent Üzümcü, siyonist İsrail tarafından Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi üzerinden Türk solunun klasik aymazlığıyla Müslümanları hedef gösterdi.

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

Mesut Özil Sivaslı genç futbolculara örnek oldu

Sivas'ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil'in sosyal medyada paylaşılan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

TÜM HABERLER