© Dini Haberler 2020

İngiliz’den Diyanet’e ‘ılımlı islam’ baskısı

Türkiye içerisinde bir kısım şer odaklarının hedef tahtasına oturttuğu Diyanet İşleri Başkanlığı, bu defa da dış saldırıya maruz kaldı.

Sürekli Türkiye ve Erdoğan aleyhinde manipülatif haberler yapmasıyla tanınan İngiliz The Economist dergisi bu kez Diyanet’e dil uzattı. Son sayısında “İmamları kontrol altına almak: Türkiye’de Diyanet siyasal İslam’a teslim oluyor” başlığıyla yayımladığı iğrenç makalesinde Diyanet’in fetvalarını eleştirme cüretinde bulundu. Küstah dergi, “Şimdiye kadar yeni yıl kutlamanın, piyango oynamanın, evde köpek beslemenin, Bitcoin almanın İslam’ın kurallarına aykırı olduğunu açıkladılar. ‘Erkekler saçlarını boyamamalı, çiftler el ele tutuşmamalı’ fetvası verdiler” ifadeleriyle Diyanet bahanesiyle İslam’ın emir ve yasaklarına dil uzattı. 

HEDEF YİNE ERDOĞAN 

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi diktatörlüğe sürüklediğini ileri sürerek skandal ifadelere yer veren dergi, son makalesinde de konuyu yine Erdoğan’a getirmeyi ihmal etmeyerek “Son 10 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İslami temellere dayanan partisi AK Parti, devlet kurumları üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdı, içeriden ve dışarıdan muhalefeti engelledi. Diyanet de bunlardan biri. Siyasal İslam’a karşı bir kontrol mekanizması olarak kurulan kurum, onun temel kurumlarından biri oldu” görüşlerini ileri sürdü. 

FETÖ’NÜN ‘SEKÜLERİ’Nİ İSTEDİ

The Economist, nasıl bir Diyanet arzuladığını ise “Daha seküler olmalı” cümlesiyle özetleyip asıl niyetini ortaya koydu. Derginin en dikkat çekici yorumu ise, “Ilımlı İslam”la ilgili oldu. Geçmişte FETÖ’ye verdiği destekle bilinen The Economist; “Yanlış yöne gidiyor” dediği Diyanet’i, FETÖ’nün “Ilımlı İslam” modelini takip etmeye davet etti. İngiliz The Economist dergisi, daha önce de Türkiye’de evrimin müfredattan çıkartılmasını eleştirmiş, Erdoğan için “Sultan zorda” başlığını kullanıp “HDP’ye oy verin” çağrısında bulunmuş, FETÖ’cü teröristlerin hukuksuzca hapse atıldığını iddia etmişti.

İlginizi Çekebilir

Tesettürden vazgeçme

Genç Dergisi medyanın görmezden geldiği mütesettir kadınların hikayesini okuyucularına aktarıyor.

Metaverse “intibak” sağlanabilecek bir ortam mıdır?

Manisa İl Müftülüğü “metaverse” konusunda aceleci sonuçlara varmış!

Türkiye'yi ayağa kaldıracak gelişme! Hepsi işin içindeymiş

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, TL'ye erişmekte zorlanan Londralı bankaların, Türkiye'de iş yapan bazı şirketleri paravan olarak kullandığını, Türk şirketlerin buradan TL krediyi çekip, Londra'daki bankaya taşıdıklarını ya da dolar hesaplarını TL'ye çevirtip, Londra'da mevduat hesabı açtıklarını hatırlattı. "Londra'da bire 10 faizi alan bizim şirketler bu alışverişten memnundu. Fakat Londra'ya ulaştırdıkları TL'ler sonra Türkiye'de spekülatif işlemlerde kullanılıyordu" diyen Güngör, "Yine mi Brütüsler!" başlıklı yazısında, "Son dönemde bizim Brütüs'lerin (yine aynı isimler) o çetelere her an kullanacakları TL'yi park etmeye başladığını duyuyorum. Hem de öyle az buz rakamlar değil… Şirketler arasında Türkiye'nin dev holdinglerini mi ararsınız, gıdacılarını mı, limancılarını mı, inşaatçılarını mı… Büyükler 500'er milyon TL'nin üzerinde parayı göndermişler. Biraz daha küçükler 250'şer milyon TL" ifadelerini kullandı.

Yazarlarımızdan Abdullatif Acar'ın Yeni Kitabı Çıktı

Huzur ve saadete ulaşmak her insanın en öncelikli hedeflerindendir. Ancak her nedense bunu hep yanlış yerlerde arıyoruz. Nefsimizin doyumsuz arzuları, şeytanın telkinleri, heva ve hevesimiz bizi yanıltıyor. Anlık düşünüyor ve karar veriyoruz.

Robert Kolej’den Boğaziçi’ne .... -II

Boğaziçi tartışmalarından yola çıkılarak kültürel iktidarın serencamını görmek mümkün…

Robert Kolej’den Boğaziçi’ne Türkiye’de üniversitenin misyonu

Boğaziçi Üniversitesi tartışmalarını anlamak için biraz geçmişe gitmek gerekebilir…

TÜM HABERLER