© Dini Haberler 2020

İTM'de Sanat ve Medeniyet atölyesi (video)

İstanbul Tasarım Merkezi bünyesinde Sanat ve Medeniyet Atölyesi düzenleniyor. Atölye çalışması 32 haftalık bir takvime sahip. Katılımcılar bu süreç boyunca, üç farklı yöntem eşliğinde, sanata dair yeni sorular üretecek.

Sanat ve medeniyetin bütünsel ilişkisi, Türkiye'de benzeri olmayan bir atölye çalışmasına konu oldu. İstanbul Tasarım Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen program Sanat ve Medeniyet Atölyesi adını taşıyor. Şiirin, resmin, sinemanın, mimarininin ve medeniyeti oluşturan diğer parçaların bir arada harmanlandığı atölye çalışması 32 haftalık bir program akışına sahip.

Sanata dair bilindik sorulara cevap arandığı kadar yeni sorular üretebilmeyi de hedef alan atölyeyi özel kılansa sanatın düşünsel boyutuna dikkat çekmek. Sanat tarihçisi İsmail Erdoğan tarafından hayata geçirilen atölye, katılımcılarını bir arayış ve anlama çabasına davet ediyor. İsmail Erdoğan atölyeyle ilgili şunları söyledi: “Takı atölyesinde takı, eskiz atölyesinde eskiz tasarlıyoruz. Takının, eskizin, mimarinin, resmin arka planında, o tarihsel evriminde felsefi boyutu nedir, paradigmal anlamda bu uğraşlar neye dayanır, bunların üzerine eğiliyoruz.”

Sanata dair farkındalık oluşturmak amaçlanıyor

Her hafta Cumartesi günü iki oturumla hayata geçirilecek olan atölye; sanatın ontolojisine dair açılımlar gerçekleştirerek, sanat yoluyla neler yapılabileceğini gözler önüne seriyor. Sonuç değil süreç odaklı Sanat ve Medeniyet Atölyesi'nin işleyiş yöntemleri üç boyutta ele alınıyor. İsmail Erdoğan Sanat ve Medeniyet Atölyesi'nin eğitim süreciyle ilgili şunları söyledi: “Atölye 3 boyutta gerçekleşecek. 1. boyut teorik. 2.'si sahada, 3.sü uzmanlar ile, kendi alanlarının üstadlarıyla söyleşi olarak gerçekleşecek. Bu çalışmayla amacımız sanat meselesini masaya yatırmak. Bu kadar hayatımızın içinde adeta bize hükmeden bir konuda yetersizliğimizi ortaya koymak ve farkındalık oluşturmak, katılımcılara bilinç kazandırmak ve mümkünse bunu gündem haline getirmek, çağın ruhu bağlamında sanatın yeri ve önemini kavramak, medeniyetlerin görücüye çıktığı eserler üzerinden okumalar yapabılmek, imkan olarak sanatın ve medeniyetin yapı taşlarını anlamak atölyenin hedefleri arasında yer alan başlıklardan yalnızca bir kaçı."

8 ay boyunca devam edecek olan Sanat ve Medeniyet Atölyesi, sanat ve medeniyet konusunda dert sahibi meraklılarını İstanbul Tasarım Merkezi'ne bekliyor.

Ayşe Sonuşen haber verdi/Dünya Bizim

İlginizi Çekebilir

Bir ödül uğruna 'Kurak Günler'

“’Kurak Günler’ adlı sinema filminin hikâyesi ülkemizdeki Batılılaşma, Batı’ya özenme, yaranma serüvenimizin de kısa bir hikâyesi aslında.”

Din Gönüllüleri Din Görevlileri için Söyledi

Diyanet işleri başkanlığına bağlı Sakarya’nın Adapazarı ilçe müftülüğü ve İstanbul’un Pendik, Fatih ve Ataşehir müftülüklerine bağlı farklı camilerde görev yapan İmam – Hatip ve Müzezzin – Kayyımlar bir araya gelerek malum hastalık sebebiyle görevdaşlarına ve tüm dinleyicilere moral olması hasebiyle ‘’Din gönüllüleri için söyle’’ adlı bir proje ortaya koydu

Diyanet 900 yıllık kaynak eseri okurla buluşturdu

Diyanet İşleri Başkanlığı, İmam Gazzâli'nin "İhyâü Ulûmi’d-Din" adlı eserini okurla buluşturdu.

İslamcı âlim ve şehit: İskilipli Mehmed Atıf Hoca (1876-1926)

Bülent Gökgöz'ün Haksöz Dergisi'nde 2012 senesinde yayımlanan kapsamlı makalesi, İskilip Atıf Hoca'nın şehadet yıl dönümünde şehidin mirasını hatırlamak adına önemli hususlara değiniyor. Bizler de bu vesileyle şehidi bir kere daha rahmetle anıyoruz! Kaynak: İslamcı âlim ve şehit: İskilipli Mehmed Atıf Hoca (1876-1926)

Diyanet Aylık Dergi Kasım sayısı sesli olarak yayında!

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Dergisi Kasım sayısının tamamını sesli olarak dinleyebilirsiniz!

Diyanet Aile Dergisi Kasım sayısı sesli olarak yayında!

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Aile Dergisi Kasım sayısının tamamını sesli olarak dinleyebilirsiniz!

TÜM HABERLER