Yusuf Sarıkaya yı Tanıyalım
DİNİ HABERLERDİYANET HABER- Yusuf Sarıkaya Kimdir? Yusuf Sarıkaya Özgeçmişi...1955 yılında Yozgat İli, Boğazlıyan İlçesi, Aşağısarıkaya Köyünde doğdu. ...
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
1955 yılında Yozgat İli, Boğazlıyan İlçesi, Aşağısarıkaya Köyünde doğdu. İlkokulu 1966 yılında köyünde tamamladı. 1976 yılında Çorum İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Konya Müftülüğü emrinde stajyer imam-hatip olarak ilk görevine başladı. Buradan Yozgat İli, Çayıralan İlçesi, Günyayla Köyü Kuran Kursu öğreticiliğine atandı.
1976 yılında Yüksek okul nedeni ile görevinden istifa ederek, Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’ne başladı. 1980 yılında okulu ikincilikle bitirdi. Aynı yıl Siirt İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliğine;1985 yılında İstanbul Sarıyer İmam-Hatip Lisesi öğretmenliğine naklen tayin edildi.12 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra yine eğitimcilik göreviyle 1991 yılı başında Diyanet teşkilatına döndü.
İstanbul-Bağcılar’da Tevhit Kuran Kursu Yöneticiliği ve Vakıf Başkanlığı yaptı. 1997 yılında İstanbul Haseki Arapça İhtisas Kursu’nu bitirdikten sonra Elazığ-Harput Eğitim Merkezi öğretmenliğine atandı. 2000 yılından itibaren Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. 2006 yılında Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğüne naklen tayin edildi.
Evli ve dört çocuk sahibi olan Yusuf Sarıkaya, Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürürken kendi tercihi ile 16 Eylül 2014 tarihinde Sultangazi İlçe Müftülüğüne naklen atandı. 07.12.2016 kararname ile Elazığ Müftülüğüne atandı...
Yusuf Sarıkaya'nın yayınlanmış çok sayıda makalesi ve Dini Bilgiler isimli kitabı mevcuttur. Ayrıca Fıkhi Kavramlar (İbadetler) isimli bir çalışması yayınlanacaktır.
İlginizi Çekebilir
Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümü
İslam, kadın ve erkek arasındaki doğal farklılığa, her birinin dünya sistemi ve toplumdaki yerine dikkat çeker. İhtiyaçlarına teveccüh ederek cinsiyeti daha az öne plana çıkarmıştır.
Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Camilerde Kur'an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.
Diyanet 2022'de rekor kırdı! 48 yılın en yükseği
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında hafızlık rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 12 bini aşkın hafızlık talebesi icazet belgesi alırken 1975’ten bu yana yetiştirilen hafız sayısı ise 200 bini geçti.
Namazın karakter gelişimi üzerindeki etkisi
Esma Sayın, bir ibadet olarak namazın kişiliğin ve kimliğin gelişimi üzerindeki tesiri hakkında kapsamlı bir makale kaleme almış.
Eğitimde hedef sorunu ve öğretmenlerin sorumlulukları
Mehmet Ali İlkaya, 22 yıllık öğretmenlik tecrübesinden hareketle eğitim programları ve öğretmenlerin sorumlulukları üzerine fikir yürütüyor.
Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti neden bahsediyor?
Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, yasal konular ve ticari belgelerin nasıl düzenleneceği ile ilgilidir. Bu ayet, İslam’ın ne kadar kapsamlı olduğunu ve detaylara ne kadar dikkat ettiğini göstermektedir.