Yıkıcılara karşı uyanık olun
GÜNCELBaşbakan Ahmet Davutoğlu, New York’ta TÜRKEN Vakfı’nın düzenlediği akşam yemeğinde konuştu. Davutoğlu, STK temsilcilerini uyardı: “Yurtdışında faaliyet gösteren, Türkiye’yi karalayan ve Türkiye aleyhine yürütülen kampanyalara malzeme taşıyan son derece zelil faaliyetlere karşı uyanık olun.”
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York’ta TÜRKEN Vakfı’nın düzenlediği akşam yemeğinde konuştu. Davutoğlu, “Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır” dedi.
TÜRKİYE’YE DÖNÜK TERÖR TEHDİDİNİN BELİ KIRILMIŞTIR
New York’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRKEN Vakfı’nın akşam yemeğine katıldı. Programda konuşan Davutoğlu, temmuz ayında DEAŞ, DHKP-C ve PKK’ya yönelik operasyonlarla terör tehdidine darbe indirildiğini ifade ederek, “Terörle mücadelede 20 ile 23 Temmuz arasında arka arkaya DEAŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduk. Bu saldırılar karşısında o 3 günlük süreç içerisinde daha önce de devam eden saldırı ve provokasyonlarla birlikte 23 Temmuz’da aldığımız kararla her üç terör örgütüne karşı da eşzamanlı bir operasyonu başlattık. Bu eşzamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır” diye konuştu.
PKK VE DEAŞ’IN SIĞINAKLARI...
Son dönemde düzenlenen sınır ötesi operasyonlarla PKK ve DEAŞ sığınaklarına büyük zarar verildiğini kaydeden Davutoğlu, “Kuzey Irak’ta PKK’nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar, Suriye’de sınırımızda DEAŞ’ın Türkiye’ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış; ülke içinde de şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliği sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir” dedi.
SEÇİM HEDEFİMİZ
Özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi sağlarken, özgürlük alanlarının yaşayabilmesi için kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceklerini kaydeden Davutoğlu, “1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir” şeklinde konuştu.
DÜNYAYA AÇILMAK
Davutoğlu, vatandaşların küresel alana açılmalarının önemine de değinerek, “Dünyanın en önemli ve en kritik coğrafyasından çıkan insanlarımız küresel alana ne kadar açılırlar ve dünyanın her yerinde ne kadar çok ekonomik kültürel ve siyasi faaliyet yaparlarsa gücümüz o kadar artar ve tahkim edilir” değerlendirmesinde bulundu.
Ülkelerin dinamizminin insanların hareket kabiliyetiyle ölçüleceğini kaydeden Davutoğlu, ABD’de en fazla öğrencisi olan ülkeler arasında Türkiye’nin ilk 10’a girdiğini anlattı.
Davutoğlu, ufuklarını açarak Amerika’ya gelen öğrencilere burada sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, bu sahip çıkışın büyükelçilikler aracılığıyla olabileceği gibi sivil toplum örgütleri aracılığıyla da olabileceğini dile getirdi. Davutoğlu, “ABD’deki öğrencilerin bulundukları şartlarda en iyi şekilde eğitim almalarını temin etmek ve onların ülkeyle olan derin kültürel bağlarının muhafaza edilmesini sağlamak ve uygun kültürel ortam oluşturmak üzere harekete geçen TÜRGEV ve Ensar Vakfı, TÜRKEN Vakfı şeklinde bugün ABD’de örgütlenip son derece önemli bir faaliyetin temelini atmış bulunuyorlar” diye konuştu.
Öğrencilerin yurtdışına açılmalarının önemine değinen Davutoğlu, TÜRKEN Vakfı’nın Manhattan’ın tam ortasında doğru bir mekanda doğru bir hedefle öğrenci yurdu açma girişiminde bulunmasının her türlü takdirin ötesinde olduğunu söyledi.
TÜRKEN’İN FAALİYETLERİ VE SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI
Cumhuriyeti kuran kadroların çoğunun Sultan Abdülhamid döneminde yurtdışına gönderilen öğrencilerden oluştuğunu anlatan Davutoğlu, “Siyasi hamleler ancak ve ancak eğitim üzerinden ortaya çıkan büyük dönüşümlerle kendilerini ortaya koyabilirler” dedi.
TÜRKEN’in faaliyetlerinin sadece eğitim değil ABD’de bir sivil toplum ve Türkiye’yi temsil faaliyeti olarak da son derece önemli olduğunu ifade eden Davutoğlu, daha fazla sivil toplum kuruluşunun bu faaliyetlerde yer almasını önemli bulduklarını dile getirdi. Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Yurtdışında faaliyet göstermekle birlikte her an Türkiye’yi karalamak, Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyalara malzeme taşımak gibi son derece zelil faaliyetler içinde bulunan yapılarla karşılaştırıldığında şu anda sivil toplum çalışmalarımızın çok daha yoğun bir şekilde dünya gündemine gelmesi lazım. Bugün dünyanın her yerinde yükselen bir ülke olarak Türkiye’nin doğru tanıtılması sivil toplum kuruluşlarımızın yapacağı faaliyetlerle de doğrudan ilgilidir.”
Türkiye’nin geleceğe dönük perspektifinin Amerikan kamuoyuna anlatılmasını isteyen Davutoğlu, “Olumsuz faaliyetler yapanların karşısında Türkiye’nin olumlu yanlarıyla gerçekçi bir tabloyla ama bu tabloyu zenginleştiren, derinleştiren Türkiye’nin önemli kaynaklarıyla da gündeme getirilmesi için sizlerden faaliyet bekliyoruz” yorumunu yaptı.
DAVUTOĞLU, MÜSLÜMAN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU
Davutoğlu, yemek öncesi ABD’nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed ile de görüştü.
Davutoğlu, Muhammed ve ailesi ile bir süre sohbet etti. Davutoğlu, New York Halk Kütüphanesi’nde Ergün Nuhut’un “Gelibolu bir milletin direniş destanı” fotoğraf sergisinin de açılışını yaptı. Kaynak: Yeni Akit
İlginizi Çekebilir
Türk kızları işte böyle Hristiyan yapıldı! İslamı terk ettiler vaftiz edilip Hristiyan oldular!
Hasan Mert Kaya X hesabından yapılan bir paylaşım Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk kızlarının nasıl Hristiyan yapıldığını belgeleri ile yayınladı. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki misyonerlik faaliyetlerinden örnekler... İşte o paylaşımdan bir bölüm...
Ramazan öncesi anlamlı kitap
Dini Haberler köşe yazarlarımızdan, haftalık yazılarına aksatmadan devam eden A.Raif Öztürk hocamızın 7. kitabı çıktı.
Sözcü için hesap vakti! Ekmek yalanıyla ilgili harekete geçildi!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde "Ekmek Yiyin, Doyun" başlığıyla yayımlanan haberin büyük bir yalan ve çarpıtma olduğunu açıklayarak hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.
Hepimiz, bizi özgürleştirdikleri için onlara borçluyuz
Ahmed El-Şara(Muhammed El Cewlani) ile fotoğraf çekinmek isteyen ve daha sonra medyada gündem olan kızın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.
Diyanet'in fetvası akıllara geldi! Emekilere 20 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığını bildirerek onay vermediği banka promosyonlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı.