© Dini Haberler 2020

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dualarla açıldı

İstanbul Boğazına inşa edilen \"dünyanın en geniş köprüsü\" Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

İstanbul Boğazına inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde yaptığı duada, “Allah’ım, kıtaları birleştiren köprüler kurmayı nasip ettiğin gibi milletimizin bütün fertleri arasında gönül köprüleri kurmayı nasip eyle. Sevgi köprüleri, merhamet köprüleri kurmayı nasip eyle” niyazında bulundu.

Başkan Görmez, yabancı devlet adamlarının ve binlerce vatandaşın katıldığı köprünün açılış töreninde yaptığı duada şu ifadelere yer verdi;

“Topyekûn milletimizin imkânlarıyla devletimizin emekleriyle biten bu eseri Aziz İstanbul’umuza hayırlı ve mübarek eyle Allah’ım…”

Ey bizleri var eden sayısız nimetleriyle perverde eden yüce Rabbimiz, bugün milletçe açılışını yaptığımız bu köprüyü senin Rahman, Rahim, Latif, Kerim isimlerini anarak açıyoruz. Rahmetini, merhametini, lütfunu, keremini inayetini bizlerden esirgeme Allah’ım. Topyekûn milletimizin imkânlarıyla devletimizin emekleriyle biten bu eseri Aziz İstanbul’umuza hayırlı ve mübarek eyle. Yapanlara ve yaptıranlara sadaka-i cariye olarak dergâh-ı izzetinde kabul eyle.

“Allah’ım, kıtaları birleştiren köprüler kurmayı nasip ettiğin gibi milletimizin bütün fertleri arasında gönül köprüleri kurmayı nasip eyle…”

Allah’ım, kıtaları birleştiren köprüler kurmayı nasip ettiğin gibi milletimizin bütün fertleri arasında gönül köprüleri kurmayı nasip eyle. Sevgi köprüleri, merhamet köprüleri kurmayı hep nasip eyle. Allah’ım, Yüce Kitabında “Doğu da Allah’ındır Batı da Allah’ındır” buyuruyorsun. Doğu ile Batı arasında yollar döşemeyi nasip ettiğin gibi, Batı’nın ilmini ve tekniğini Doğu’nun imanını, irfanını, hikmetini, ahlakını birleştirerek medeniyetimizi layıkıyla temsil etmeyi bu aziz millete nasip eyle. Bizleri doğru yoldan sırat-ı müstakimden ayırma.

“Allah’ım, şehirleri inşa ederken gönül dünyasını harabeye çevirenlerden eyleme…”

Allah’ım Yüce Kitabında: “Sizi yerden yaratan ve sizden yeryüzünü imar etmenizi isteyen odur” buyuruyorsun. Bizleri yeryüzünü imar edenlerden eyle. Allah’ım, bizleri şehirleri tahrip eden, dünyayı ifsat edenlerden eyleme Allah’ım. Dünyayı imar ederken ahreti unutanlardan eyleme. Allah’ım, şehirleri inşa ederken gönül dünyasını harabeye çevirenlerden eyleme Allah’ım. Harabeye dönmüş İslâm beldelerini yeniden imar etmeyi kardeşlerimize nasip eyle Allah’ım. İstanbul’u fetheden ecdada layık olmayı, bizden sonraki nesillere daha güzel bir dünya bırakmayı nasip eyle Allah’ım.

“Bugün bu köprüyü yolları aşmamız için canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet eyle. Yol kesen, köprüler kesen zalimlerden eyleme Allah’ım…”

Allah’ım bugün bu köprüyü yolları aşmamız için canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet eyle. Yol kesen, köprüler kesen zalimlerden eyleme Allah’ım. Allah’ım, bu eserleri meydana getirenleri rızana uygun amellerde muvaffak eyle Allah’ım. Büyüdükçe mütevazı olmayı, çoğaldıkça çoğalttıkça şükretmeyi nasip eyle Allah’ım. Böyle nice eserler tamamlamayı lütfeyle Allah’ım. Bizler köprüler imar ederken harabeye dönmüş nice şehirler var. O kardeşlerimize de şehirlerini imar etmeyi nasip eyle Allah’ım.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile otoyol ve bağlantı yollarının açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yanı sıra Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ve Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı devlet adamı ve binlerce vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den iddialara sert cevap

DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fethullah Gülen\'e mektup yazdığı iddiasına tepki gösterdi.

Başkan Görmez açıkladı, Görevden el çektirildi

​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bir Kur\'an kursunda yaşananların, din, din eğitimiyle hiçbir alakası olmadığını, şahsın görevden el çektirildiğini belirtti.

Müslümanların umut ışığı Türkiye

​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’ne sağladığı desteklerinden dolayı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e teşekkür beratı takdim etti.

Diyanet’ten İsmailağa cemaatine özel görüşme

​DİYANET HABER- Tarikat buluşmalarında ‘prensip gereği’ masada yer almayan İsmailağa Cemaati, ‘Özel görüşme’ talep etti. Diyanet’ten olumlu yanıt geldi.

Görmez, Dökülen kanların ardında küresel güçlerin iştahı yatıyor olamaz mı?

​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ne zaman din ve mezhep eksenli bir şiddet olsa gözlerin hemen din adamlarına çevrildiğini belirterek \"Dökülen kanların ardında, aç gözlü küresel güçlerin sorgulanamaz iştahı yatıyor olamaz mı?\" dedi.

Küresel kötülüğün sömürge projesi

​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “FETÖ’nün yurt içinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ’yü kullandı” dedi.

TÜM HABERLER