Ulu Cami’de cemaat ayaklandı
GÜNCELDenizli’nin simgelerinden biri olan, yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çektirme yeri olan Ulu Cami cemaati sonunda isyan etti. Cemaat, tepkilerini Ulu Cami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı yönetimine isyan etti.
2000 yılında yapılan Ulu Cami’nin cemaati, öğle namazı sonrasında bir araya gelerek 18 yıldır bir çivi bile çakılmadığını, bakım yapılmadığını, eksikliklerin giderilmediğini öne sürerek, öğlen namazının ardından Ulu cami Yaşatma ve Kültür Vakfı önünde tepkilerini ortaya koydu. Dernek yönetiminin kapalı kutu olduğundan bahseden cemaat, artık bir şeylerin yenilenmesi, değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
KISAÇ: CAMİNİN KAPISI YOK
Vakıf yönetiminin değişmesini istediklerini söyleyen Ulu cami cemaatlerinden Muhammet Kısaç, “Biz burada hizmet istiyoruz. Şehir dışından misafirlerimiz geliyor, akşam namazı kılmak için camiye yönlendirdiğimizde sular akmıyor ben nerede abdest alabilirim diye soruyorlar. Ulu cami 2000 yılında hizmete açıldı. 2000 yılından bu güne 18 yıldır vakıf yönetimi biz buraya bir çivi çaktık derse biz buradayız. Kışın halılar kirleniyor, ıslanıyor, kokuyor değişmiyor. Bayanların namaz kılacakları alan dar abdest alacakları yer yok. Camilerin kapısı hali içler acısı inşaat tahtasından yapılmış kapı yok. Cami yağmur yağdığında akıtıyor duvarlar perişan halde” dedi.
HELVACI: MUHATAP BULAMIYORUZ
Bayramyerinin ve Denizli’nin tanınan esnaflarından Necip Helvacı, Vakfın yeterli parasının olduğundan bahsederek “Bizler esnaf olarak, iş adamı olarak buraya bir şeyler yapmak istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Ben bu camiyi çok seviyorum, babam inşaatının temellerini attı. Bir gün dediler ki Ulu Caminin levhası yok. Levhayı yaptırdım imamlar ve müezzinler biz yaptırırız diyerek astırmadı. 6 ay sonra Diyanet Vakfı’nın ölçülerinde astılar. Ulu camiye çivi çakmak isteyen çok ama buna izin vermeyenler var. Bundan dolayı vakfın yeni üyeler alıp burayı güzelleştirmesi lazım” dedi.
HELVACI: VAKFIN GELİRİ OLDUKÇA YÜKSEK
“Kadınların abdest alacakları yer yok” diyen Helvacı, “Kadınlar için şadırvan yapacak arkadaşlar var. Bayramyeri camisi vakıf başkanıyım. Oraya gidip bakabilirsiniz, kadınların abdest alacakları yer namaz kılacakları yerleri yeniledik. Herkes memnun teşekkür ediyor. Ulu cami Vakfının geliri oldukça yüksek. Vakfın otopark ve tuvaletlerden gelen sabit bir geliri var, birçok insan hayır yapıyor para veriyor ama yönetim bu paraları kullanmıyor banka hesabında duruyor” dedi.
VAKIF BAŞKANI CEVAP VERDİ
Ulu Cami Yaşatma ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa kıvrak yapılan iddialara cevabı, “Vakfın 144 bin TL parası var. Caminin bir tek halıları değişecek ona da gelip baktılar. Kapı ve duvarları yapan müteahhit rahatsızdı. 1 hafta önce gelip baktı yapacaklarını söyledi” dedi. Cemaatin, yönetimin istifa etmelerini istemeleri üzerine istifa edeceklerini söyledi. Yeni üye kayıtlarının alınmadıklarını söylemeleri üzerine ise Kıvrak, bize başvuru yapan olmadığını söyledi.
Haber: Cihan ŞİMŞEK/Denizlide Siyaset
İlginizi Çekebilir
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.
Hepimiz, bizi özgürleştirdikleri için onlara borçluyuz
Ahmed El-Şara(Muhammed El Cewlani) ile fotoğraf çekinmek isteyen ve daha sonra medyada gündem olan kızın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.
Diyanet'in fetvası akıllara geldi! Emekilere 20 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığını bildirerek onay vermediği banka promosyonlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı.
Siyer Yarışmasına katılanlara 100 bin TL'lik ödül
Heyecanla beklenen 'Siyer Yarışması' hazırlıkları sürerken Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Batman merkezde bu yarışmaya katılıp da genel ödüller için dereceye girmemiş olanlara her kategori için 10 kişiye ekstra altınların da olduğu ödül verileceğini duyurdu.
İstanbullu çocuklardan Gazze'ye direnişe bin selam!
Fatih Camiinden Saraçhane'ye yapılan yürüyüşte çocuklar Gazzeli kardeşleriyle dayanışma mesajı verdi.
Sosyal medyada çocuklar, Yasaklar ve yeni düzenlemeler
Türkiye, 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamaya hazırlanıyor. Peki, bu sadece Türkiye’de mi oluyor? Dünya genelinde çocukları dijital dünyada korumak için hangi önlemler alınıyor? Gelin, birlikte bakalım.