'Siccin 5' dinî duygularımızı istismar ediyor
GÜNCELEkonomik ve askeri savaşlardan sonra sinema filmleriyle yapılan algı operasyonuyla insanların vicdanını, düşüncelerini ve dini duygularını istismar etmek isteyenler, Siccin gibi korku filmleriyle sinema severlerin zihinlerini bulandırmaya çalışıyor. Konuyu Akit’e değerlendiren sektör temsilcileri, “Bu tür filmlere Kur’an’ın alet edilmesi doğru değil. Kur’an’ı ön plana çıkararak korku üretmek yanlış bir yöntemdir” şeklinde konuştular.
Ekonomik ve askeri savaşlardan sonra sinema filmleriyle yapılan algı operasyonuyla insanların vicdanını, düşüncelerini ve dini duygularını istismar etmek isteyenler, Siccin gibi korku filmleriyle sinema severlerin zihinlerini bulandırmaya çalışıyor.
“SAVAŞLAR ARTIK TOPLA TÜFEKLE YAPILMIYOR”
“Bu tür algı yönetimleri sadece bu film için geçerli değil. Bizim gözden kaçırdığımız konu şu, savaşı sadece meydanlarda topla, tüfekle, silahla yapıldığını sanıyoruz” diyen Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, “Artık günümüzde her şey gibi savaşlar da boyut atladı. ABD, bildiğimiz gibi önceden maşalarını kullanarak Türkiye’ye yönelik baskılar uygulardı. Şimdi ise direkt savaş sahnesinde elinde maşa olmadan ülkemizle çatışıyor. En son ekonomik savaşla da bunu bize açıkça gösterdi. Ancak başaramadı. Bu tür filmlerle geçmişten beri algı operasyonları yapılıyor. İnsanlar vicdansız oluyor, dini duyguları köreliyor” diye konuştu.
DEĞER YARGILARIMIZI ZEDELEDİLER
“Bizim savaşı asıl kaybettiğimiz zaman ise geçmişte annelerin mutfakta olduğu babaların işte olduğu zamanlarda televizyonlar da ‘Yaşasın kâinatın hâkimi Himen’ diyerek çocuklarımıza izletilmesi oldu” ifadelerini kullananan Yenilmez, “Aynı dönemde de Kur’an kurslarına gidilmesi yasaklanmıştı. Burada amaç kâinatın tek hâkiminin kim olduğunun öğrenilmesini yasaklayıp, gelecek nesillerimizi köreltmekti. Değer yargılarımızı, moral değerlerimizi, aidiyet ve mensubiyet değerlerimizi yerle bir etmeye çalıştılar. Şimdi sinema sektöründen ülkemize açılan savaşta, bu tür filmler ile başaramadıklarını başarmak istiyorlar. Bizi din, dil, ırk gözetmeksizin parçalayıp bölerek bu topraklara hâkim olmaya çalışıyorlar. Yurtdışından gelen birçok filmde de belli mesajlar verilerek milletimizin aklını bulandırmaya çalışıyorlar” dedi.
“KUR’AN’DAN AYETLERLE KORKU ÜRETMEK YANLIŞ BİR YÖNTEM”
“Bu tür korku filmlerini izlemiyorum, yapılmasını doğru da bulmuyorum” diye konuşan Yönetmen Mesut Uçakan, “Genelde bu tür filmler bizim sinemamızda var. Bu tür filmlerde dini ön plana çıkararak Kur’an’dan ayetlerle korku üretmek çok yanlış bir yöntem. Bizim dini inancımızla böyle bir film üretmek çok doğru bir davranış değil. Bu korku türü zaten batıdan gelme. Batı’nın bu filmlerde insanların aklının, mantığının almadığı metafizik sırlar karşısında hemen korkuya kapılmasını istismar etmek için kullandığı çalışmalardır” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Bir belediye niye ahlaksızlığı dayatır?
Üsküdar Belediyesi kadın-erkek ayrı hizmet veren bir havuz tesisini karma hale getirdi.
Hepimiz, bizi özgürleştirdikleri için onlara borçluyuz
Ahmed El-Şara(Muhammed El Cewlani) ile fotoğraf çekinmek isteyen ve daha sonra medyada gündem olan kızın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.
Diyanet'in fetvası akıllara geldi! Emekilere 20 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığını bildirerek onay vermediği banka promosyonlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı.
Siyer Yarışmasına katılanlara 100 bin TL'lik ödül
Heyecanla beklenen 'Siyer Yarışması' hazırlıkları sürerken Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Batman merkezde bu yarışmaya katılıp da genel ödüller için dereceye girmemiş olanlara her kategori için 10 kişiye ekstra altınların da olduğu ödül verileceğini duyurdu.
İstanbullu çocuklardan Gazze'ye direnişe bin selam!
Fatih Camiinden Saraçhane'ye yapılan yürüyüşte çocuklar Gazzeli kardeşleriyle dayanışma mesajı verdi.
Sosyal medyada çocuklar, Yasaklar ve yeni düzenlemeler
Türkiye, 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamaya hazırlanıyor. Peki, bu sadece Türkiye’de mi oluyor? Dünya genelinde çocukları dijital dünyada korumak için hangi önlemler alınıyor? Gelin, birlikte bakalım.