Prof. Dr. Ramazan MUSLU'yu Tanıyalım
DİNİ HABERLERRamazan MUSLU Özgeçmişi;
Ramazan MUSLU Özgeçmişi; 1964’te Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi.
1974’te Patlangıç İlkokulu'ndan mezun oldu. 1984 yılında İzmir İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. 1988 yılında Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
1964’te Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi. 1974’te Patlangıç İlkokulu'ndan mezun oldu. 1984 yılında İzmir İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi.
1988 yılında Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1993 yılında İstanbul Ümraniye'de Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. 1994'de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı'nda "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.
1997'de Diyanet işleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi'nde 12. dönem Hizmetiçi Eğitim Kursu'nu tamamlayarak vaiz olarak atandı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne intisap etti.
2002'de MÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tasavvuf Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı. 2006 yılında "Doçent" unvanı aldı.
2011 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı profesörlük kadrosuna atandı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'na öğretim üyesi olarak naklen atandı. 16.
02.2013 tarih ve 28561 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2013/96 sayılı kararname ile İzmir İl Müftülüğü'ne görevlendirildi. Halen bu görevi sürdürmektedir.
Evli ve dört çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. Bilimsel çalışmalarına http://ilahiyat.istanbul.
edu.tr/?p=7351 adresinden ulaşılabilir..
Kaynak [ Okunma Sayısı: 86 ]
İlginizi Çekebilir
Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümü
İslam, kadın ve erkek arasındaki doğal farklılığa, her birinin dünya sistemi ve toplumdaki yerine dikkat çeker. İhtiyaçlarına teveccüh ederek cinsiyeti daha az öne plana çıkarmıştır.
Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Camilerde Kur'an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.
Diyanet 2022'de rekor kırdı! 48 yılın en yükseği
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında hafızlık rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 12 bini aşkın hafızlık talebesi icazet belgesi alırken 1975’ten bu yana yetiştirilen hafız sayısı ise 200 bini geçti.
Namazın karakter gelişimi üzerindeki etkisi
Esma Sayın, bir ibadet olarak namazın kişiliğin ve kimliğin gelişimi üzerindeki tesiri hakkında kapsamlı bir makale kaleme almış.
Eğitimde hedef sorunu ve öğretmenlerin sorumlulukları
Mehmet Ali İlkaya, 22 yıllık öğretmenlik tecrübesinden hareketle eğitim programları ve öğretmenlerin sorumlulukları üzerine fikir yürütüyor.
Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti neden bahsediyor?
Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, yasal konular ve ticari belgelerin nasıl düzenleneceği ile ilgilidir. Bu ayet, İslam’ın ne kadar kapsamlı olduğunu ve detaylara ne kadar dikkat ettiğini göstermektedir.