© Dini Haberler 2020

Müslüman veliler sevinçli: Okullarda yılbaşı kutlanmayacak

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak geldiği iddia edildi. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın imzasıyla okullara gönderilen yazıda derslerin engellenmemesi için yıl son

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak geldiği iddia edildi. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın imzasıyla okullara gönderilen yazıda derslerin engellenmemesi için yıl sonunda gerçekleştirilecek eğlence, çekiliş, şans oyunu gibi etkinliklerin yapılmaması istendi.

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarında yılbaşı etkinliklerinin yapılmaması için okullara 25 Aralık’ta bir yazı gönderdi. İlçedeki tüm özel, resmi okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Yıl sonu itibari ile dersleri engelleyecek her türlü eğlence, çekiliş, şans oyunu ve öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek tüm organizasyonların yapılmaması hususunda gereğini rica ederim.”

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Gazi, yazının ders programlarının kesintiye uğramaması amacıyla gönderildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı öncesinde bir haftalık çeşitli etkinlikler gündeme geliyordu. Ders programlarını aksatacak, eğlence gibi etkinlikleri içeren 2-3 satırlık bir yazı okullara gönderildi. Bu organizasyonların ders saatlerini aksatmaması için yazı gönderildi. Programların kesintiye uğramaması için. Yazıda gerekli açıklama yer alıyor.”

MÜSLÜMANLAR SEVİNÇLİ

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı çocuklarının eğitim adı altında asimile edilmemesini isteyen Müslüman öğrenci velileri tarafından olumlu karşılandı.

Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 64 ]

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER