Kabe İmamı'ndan skandal sözler: Şükürler olsun ki ABD ile dünyayı yönetiyoruz
DÜNYAKabe'nin kıdemli imamlarından Sudeysi skandal ifadelerde bulunarak, "Hamd olsun ki Amerika ile birlikte dünyayı yönetiyoruz" dedi.
İslam aleminin kalbi olan Kabe'nin önde gelen imamlarından olan ve Kuran tilaveti, sesi, makamı ile dünyaca tanınan Sudeysi, akıl almayacak skandal bir açıklamada bulundu.
Milli Gazete'de yer alan habere göre, İslam Âlemi Birliği’nin düzenlemiş olduğu konferansa katılmak üzere New York’a giden Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi, Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalına konuştu.
"ŞÜKÜR Kİ ABD İLE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ"
Yaptığı açıklamayla özellikle sosyal medyada yoğun tepki gören Sudeysi,"Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar" dedi.
SUDEYSİ ABD'YE DUA ETTİ
Suudi Arabistan ve Amerika'nın dünyanın güvenliğin ve istikrarın merkezi olmasında öncelik ettiğini savunan Sudeysi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Amerika Başkanı Donald Trump'a dua etmeyi de ihmal etmedi.
Sudeysi, Suudi Arabistan kralı ve ABD Başkanının insanlık için atacakları adımlarda başarılı olmalarını dilediğini ifade etti.
YOĞUN TEPKİ İLE KARŞILAŞTI
Sarfettiği sözlerin televizyonda yayınlanmasının ardından şoke olan İslam alemi, soasyal medya üzerinden Sudeyasi'nin sözlerine büyük tepki gösterdi. Bir kısım öfkeli grup Sudeysi'yi aklını yitirmekle suçlarken, bir diğer kesim ise inancını satmak ile itham ediliyor
İlginizi Çekebilir
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.
Gazze’de üç bebek donarak öldü
Katil İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle binlerce Filistinli, güvenli bir sığınak bulma umuduyla Al-Mawasi bölgesindeki derme çatma çadır kamplarına sığındı. Ancak bölgede yaşanan aşırı soğuk, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Papaz onlarca çocuğa tecavüz etmiş
Galler'deki Caldey adasında yer alan manastırda bir papazın onlarca çocuğa tecavüz etmesiyle ilgili 73 sayfalık önlem raporu yayınlandı. Manastırda "dokunmak yok" politikası uygulanacak. Keşişlerin ziyaretçilerle selfie çekmesi de yasak.
Moskova Ulu Camii'nde Kur’an Dünyası sergisi gerçekleşti
Katar işbirliğiyle "Kuran Dünyası" sergisi 9 Kasım Cumartesi günü Moskova’daki Ulu Cami'de açıldı.