IĞDIR AFRİN İÇİN TEK YÜREK OLDU
MÜFTÜLÜKIğdır Valisi Enver ÜNLÜ’nün himayelerinde İl Müftülüğünce organize edilen ve "Iğdır, Afrin'de ki Mehmetçik İçin Tek Yürek" teması ile düzenlenen program, TSK’nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve şehit düşen Kahraman askerlerimizin ruhları için Cuma namazı çıkışı Müftülük önünde din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Fetih Suresi ve dualarla başladı.
Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ’nün himayelerinde İl Müftülüğünce organize edilen ve "Iğdır, Afrin'de ki Mehmetçik İçin Tek Yürek" teması ile düzenlenen program, TSK’nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve şehit düşen Kahraman askerlerimizin ruhları için Cuma namazı çıkışı Müftülük önünde din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Fetih Suresi ve dualarla başladı.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı programa; Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Ak Parti İl Başkanı Ahmet TUTULMAZ, MHP İl Başkanı Ersoy İÇER, Ehlibeyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli BEDER ve Ehl-i Beyt mensupları, din görevlileri, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve çok sayıda yazılı ve görsel medya temsilcisi katıldı.
Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Cüneyt KULAZ yaptı. Müftü KULAZ, Afrinde ki Mehmetçiklerimiz için tek yürek olan Iğdır halkına teşekkür etti.
Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ ise devletimizin yıllardan beridir terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirterek; ’’Biz topraklarımızın tek çakıl taşını bile kimseye vermeyiz. Çünkü şehitlerimiz sayesinde bu topraklarda yaşıyoruz. Binlerce şehit verdik. Biz 80 milyon Türk Milleti olarak ırk, köken, renk, mezhep farkı gözetmeden bir ve beraberiz. Yemen’de de böyleydik, Sakarya’da ve İstiklal Harbi’nde de böyleydik ve hep böyle olmaya devam edeceğiz. Allah şehit ve gazilerimizden razı olsun. Gazilerimiz, gençlerimiz, 7’den 70’e tüm milletimiz asker olmaya hazır, herkes tek vücut ve tek yürek olmuş durumda. Biz bölgemizde barışı sağlayacağız. Biz daima egemenliğimiz altındaki topraklarda insanların huzur ve barış ortamında yaşamasını sağladık. Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet ve vatan bizim şiarıyla yaşayan bir milletiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimiz azim ve kararlılıkla çalışıyor. Filistin’e, Afrika’ya, Arakan’a ve kim zulüm görüyorsa ona sahip çıkıyoruz. Bugün dünyada 4 milyon mülteciye sahip çıkan tek ülkeyiz. İşte bu kadar kadirşinas, bu kadar yardımsever bir milletiz. Bu millet 15 Temmuz’da devletine, milletine ve bayrağına sahip çıktı ve çıkmayada devam ediyor.’’ dedi.
Daha sonra Ehlibeyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli BEDER, harekâtın zaferle sonuçlanması ve şehit düşen askerlerin ruhu için dua etti.
Program, şehitler için okunan dualar ve Iğdırlı hayırsever iş adamı İshak YAYCILI’nın verdiği ikram yemeğinin ardından son buldu.
Ayrıca; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Arıcılar Birliğinden 260 kg bal, Kur'an Kursları öğrencilerinden ise kışlık el örmesi giyecekler ve vatandaşlardan çeşit yardımlar mehmetçiğe destek amaçlı gönderilmek üzere İl Müftülüğüne teslim edildi.
İlginizi Çekebilir
Hz. Peygamber ve Gençlik Konferansı
Samsun Atakum’da Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik Konferansı
Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül görevine başladı
Erzincan İl Müftülüğü görevini yürütürken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir İl Müftüsü olarak atanan Muharrem Gül, Eskişehir'deki görevine başladı.
Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit dualarla ebediyete uğurlandı
Geçirmiş olduğu kalp krizi sebebiyle vefat eden İstanbul Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit için Taşdelen Merkez Camii'nde tören düzenlendi.
Celal Ekere Ondokuz Teşekkür Belgesi
Doktor Celal EKER’e Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Teşekkür Belgesi
Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış
Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.
Manisa'da şehitleri anma ve dua programı düzenlendi!
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, şehitleri anma ve dua programı düzenlendi. Ahmetli ilçe müftülüğü'nün düzenlediği programa TRT1 ekranlarının sevilen programı ''Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'' ile tanınan Ankara Kocatepe camii müezzini Furkan Tıraşçı ve Manisa Sultan camii imam hatibi ve ilahi sanatçısı Ömer Faruk Altunağa katıldı.