Hindistan'dan Filistin Devletine destek
DÜNYAÜrdün ziyaretinin ardından Filistin'e gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Bağımsız Filistin Devleti'ni desteklemeye devam...
Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, bugün Filistin'e geldi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyeleri tarafından karşılanan eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın mezarına çelenk bıraktı.
Dün Ürdün Üniversitesindeki Fahri Doktora ünvanını teslim alırken törende konuşma yapan Mukherjee, Bağımsız Filistin Devleti'ne tereddütsüz desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. "İsrail ile ikili ilişkilerimiz Filistin ile olan ilişkilerimizden bağımsızdır" açıklamasında bulundu. İsrail'in şiddet eylemleri yüzünden Mescid-i Aksa gezisini iptal eden Muhherjee yarın İsrail'e üç gün sürecek bir ziyaret gerçekleştirecek.
Basına kapalı toplantı düzenleyen Abbas ile Mukherjee'nin, iki ülke işbirliğini güçlendirecek anlaşmalar imzalaması bekleniyor. Abbas'ın ofisinden yapılan açıklamada, Mukherjee'nin, 2 gün sürecek ziyaret kapsamında Ebu Dis beldesindeki Kudüs Üniversitesi başta olmak üzere Batı Şeria'daki bazı yerleri ziyaret edeceği kaydedildi. Mukherjee'nin, Batı Şeria'da artan gerilim çerçevesinde Ramalllah'ı ziyaret ettiği belirtildi.
Hareetz'de yer alan haberde Hindistan'ın bağımsız Filistin'i desteklediği belirtildi. İsrail 1992 yılından beri Hindistan için önemli bir silah tedarikçisi.
Yahudi yerleşimcilerin geçen Ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.