Hasan ÇINAR\'ı Tanıyalım
DİNİ HABERLERHasan ÇINAR\'ın Özgeçmişi. Hasan Çınar Kimdir?
1962 yılında Kars’ta doğdu. İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesini Karsta okudu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tefsir dalında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında başladığı Doktora çalışmalarına Erzurum Atatürk Üniversitesi Tefsir bilim dalında devam etmektedir.
Erzurumlu Hacı Halis EMEK ve Cafer Sadık DOĞRU hoca efendilerden özel olarak Arapça, Belağat, Mantık, Münazara, Kelam, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Feraiz vb. dersler aldı.
2002–2005 yılları arasında Ankara’da Kanal A Televizyonu’nda “Sorun-Söyleyelim”, 2005 yılından itibaren de Almanya’da TV5 INT Kanalında “Gönül Dostu”, Almanya Köln Türkshow Kanalında ise “İslam ve İnsan” adlı programlarda ve Kanal7 İNT kanalında canlı yayında haftalık konuşmalar yaptı ve soruları cevaplandırdı. Erzurum Kardelen Televizyonunda haftalık programlar yapmıştır.
1980 yılında başladığı görevine, 1981–1987 yılları arasında Müezzin Kayyım, İmam-Hatip ve Murakıp olarak, 1987–1989 yılları arasında Vaiz olarak devam etmekte iken bu yıllarda askerlik vazifesini kısa dönem olarak Burdur da yerine getirdi. 1989 – 2005 yılları arasında Afyon Dinar, Konya Cihanbeyli ve Ankara Keçiören İlçe Müftülüğü görevini ifa etti. 2005 yılında atandığı Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği görevi 2009 yılında sona erdi.
Yurtdışı görevinin ardından 2009 yılında İnegöl İlçe Müftülüğüne, 30.03.2011 tarihinde ise Niğde İl Müftülüğüne atandı. 27.08.2013 tarihinde Erzurum İl Müftülüğü, 10 Şubat 2015 tarihinde Başkanlık Vaizliği, 7 Aralık 2016 tarih ve 395 no’lu Kararname ile atandığı Adana İl Müftülüğüne 13/01/2017 tarihinde başladı.
Hasan ÇINAR Arapça, İngilizce ve Almanca bilmekte olup evli ve beş çocuk babasıdır.
Çalışmaları:
- Nüzûl Sırasına Göre Kur'an Tefsiri (25 DVD )
- Mahalli Gazete ve Dergilerde Yazıları
- Radyo ve TV Sohbetleri
- Almanya ve Türkiye'de 230'dan fazla konferans
-STK Önderleri ile aylık toplantılar
-Erzurum İl Müftülüğü süresince hayata geçirilen 11 proje
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümü
İslam, kadın ve erkek arasındaki doğal farklılığa, her birinin dünya sistemi ve toplumdaki yerine dikkat çeker. İhtiyaçlarına teveccüh ederek cinsiyeti daha az öne plana çıkarmıştır.
Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Camilerde Kur'an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.
Diyanet 2022'de rekor kırdı! 48 yılın en yükseği
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında hafızlık rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 12 bini aşkın hafızlık talebesi icazet belgesi alırken 1975’ten bu yana yetiştirilen hafız sayısı ise 200 bini geçti.
Namazın karakter gelişimi üzerindeki etkisi
Esma Sayın, bir ibadet olarak namazın kişiliğin ve kimliğin gelişimi üzerindeki tesiri hakkında kapsamlı bir makale kaleme almış.
Eğitimde hedef sorunu ve öğretmenlerin sorumlulukları
Mehmet Ali İlkaya, 22 yıllık öğretmenlik tecrübesinden hareketle eğitim programları ve öğretmenlerin sorumlulukları üzerine fikir yürütüyor.
Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti neden bahsediyor?
Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, yasal konular ve ticari belgelerin nasıl düzenleneceği ile ilgilidir. Bu ayet, İslam’ın ne kadar kapsamlı olduğunu ve detaylara ne kadar dikkat ettiğini göstermektedir.