Gönül dünyamız ibadetlerle imar oluyor
MÜFTÜLÜKİl Müftüsü Muhittin Oral, yıpranan gönül ve zihinlerin ibadetlerle yenilendiğini belirterek gücü yeten herkesin hac ve umreye gitmesi gerektiğini ifade etti
İbadetler gönül dünyamızı yeniliyor
Umreye gidecek vatandaşlara seminer
İl Müftüsü Muhittin Oral, yıpranan gönül ve zihinlerin ibadetlerle yenilendiğini belirterek gücü yeten herkesin hac ve umreye gitmesi gerektiğini ifade etti
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, umrecilere seslenerek gençlerin ve çocukların da kutsal topraklara götürülmesi gerektiğini belirtti.
2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile ‘Kutsal Topraklara’ gitmek için kayıt yaptıran yaklaşık 140 vatandaşa umre bilgilendirme eğitim semineri verildi.
İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda umrecilere seslenen İl Müftüsü Muhittin Oral Sevgili Peygamberimizin hayatında haccın ve umrenin önemli bir yeri olduğunu belirtti.
Müftü Muhittin Oral, yıpranan her şey gibi insanoğlunun da gönül ve zihin dünyasının yıprandığını belirterek, "Gençlerimize çocuklarımıza 5-10 yılda veremeyeceğimiz manevi duyguları 15-20 günlük yolculukta kazandırabiliyoruz. Ne mutlu sizlere ki böyle bir karar verdiniz. Dünya imkanınızı bu ibadet için kullandınız. Rabbim feyzinizi bol eylesin. Gönül dünyanızı hakkıyla imar etmeyi nasip eylesin. Yolculuğunuz hayırlı olsun." dedi.
Toplantıda İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Aşar, Kafile Başkanı İl Murakıbı Metin Aydın vatandaşlara umrenin mahiyeti ve önemi hakkında bilgilendirmede bulundular.
Vatandaşlara yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla umre, umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı, Mekke, Medine, Mescidi Nebevi ve temel sağlık bilgileri konularında eğitim verildi.
Toplantıya kafilede görev yapacak olan din görevlileri Tevfik Korkmaz, Hüseyin Akın, İbrahim Akar, Ali Yümsel, kadın irşat görevlisi Gülgün Hoşnut Göl katıldı.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hz. Peygamber ve Gençlik Konferansı
Samsun Atakum’da Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik Konferansı
Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül görevine başladı
Erzincan İl Müftülüğü görevini yürütürken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir İl Müftüsü olarak atanan Muharrem Gül, Eskişehir'deki görevine başladı.
Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit dualarla ebediyete uğurlandı
Geçirmiş olduğu kalp krizi sebebiyle vefat eden İstanbul Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit için Taşdelen Merkez Camii'nde tören düzenlendi.
Celal Ekere Ondokuz Teşekkür Belgesi
Doktor Celal EKER’e Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Teşekkür Belgesi
Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış
Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.
Manisa'da şehitleri anma ve dua programı düzenlendi!
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, şehitleri anma ve dua programı düzenlendi. Ahmetli ilçe müftülüğü'nün düzenlediği programa TRT1 ekranlarının sevilen programı ''Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'' ile tanınan Ankara Kocatepe camii müezzini Furkan Tıraşçı ve Manisa Sultan camii imam hatibi ve ilahi sanatçısı Ömer Faruk Altunağa katıldı.