© Dini Haberler 2020

Gençlik ve Kitap Okuma Alışkanlığı

DİYANET HABER- İlk insandan günümüze kadar okuma ve okuduğunu idrak etme arayışı içinde olan insan, hayatı anlama ve yaşamanın gayesi ile ömrünü tamamlamaya çalışmaktadır.

İlk insandan günümüze kadar okuma ve okuduğunu idrak etme arayışı içinde olan insan, hayatı anlama ve yaşamanın gayesi ile ömrünü tamamlamaya çalışmaktadır. Kimi zaman ilahi kaynaktan kimi zamanda sadırlarda coşan kelime pınarlarının bir kağıt parçasına nüksetmesiyle oluşan anlamlı veya anlamsız yazı dizinine gönlünü açan insanoğlu iç benliğine doğru sürdürdüğü arayışını kıyamete kadar da asla terketmeyecektir. 
 
Nesiller değiştikçe okuma alışkanlığının oranı, okunan metnin içeriği, hatta metnin yazıldığı materyal bile değişmiştir. İlk çağlarda taşa, ağaca ve deriye yazan insanlar sonrasında kağıt kullanarak büyük bir kolaylık sağlamıştır. Şimdilerde ise kağıdın yerini cep telefonları ve tabletler aldı. Gittiğimiz her yere yanımızda binlerce kitap götürebilir ve çok para harcamadan okumanın keyfini çıkarabiliriz. Teknolojik araçlarla daha fazla ilgili olan gençlerimiz çok şanslılar. Eskiden imkansızlıklardan ötürü okuma zevkinden mahrum kalan insanların aksine gençlerimiz tüm kitaplara internet üzerinden ulaşabiliyorlar. 
 
Elimizin altında olan imkanların bu denli gelişmesine rağmen, maalesef yapılan araştırmalarda gençlerin okuma konusundaki acizliklerinin had safhalarda olduğu tespit edilmiştir. Özellikle anne ve babası okuma alışkanlığı edinmemiş gençler neredeyse hiç kitap okumuyorlar. Eğitim kurumlarımızdaki öğrenciler sınavlardan kitap okumaya vakit bulamadıklarından dert yanmakta ve okullarda kitap okumayı teşvik edici programların yapılmasını talep etmektedirler. Yapılan diğer bir araştırmada genç kızların kitap okuma oranı

İlginizi Çekebilir

Yılbaşına, yılsonuna değil, YOLUN SUNUNA odaklan

Köşe Yazarlarımızdan A. Raif Öztürk'ün gündeme dair yazısı. Yılbaşına, yılsonuna değil, YOLUN SUNUNA odaklan

Şeflerin Çilesi  

Yılların birikimi tartışılmaz tecrübeleri  ile kurumların olmazsa olmazı şeflerin bu haktan istifade edebilmeleri ve mahrumiyetlerinin giderilebilmesi  için yetkililer acilen onları da bu yasanın kapsamına dahil etmelidir. 

MEVLİDİ NEBİ

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

CAMİLER HAYATIN MERKEZİDİR

O kutlu mekânlar, sadece, dedelerin, babaların, ihtiyarların, ellerinden tutup evlerine götürmek için önünde beklenen; üç Cumayı geçirmemek için, cuma günlerinin takibinin yapıldığı, bayramdan bayrama, teravihten teravihe, kandillerden kandillere uğramak mecburiyetinde hissettiğimiz yerler de değillerdir.

Hırslı Değil Azimli Çocuklar Yetiştirmeli

Günlük hayatımızda sürekli birileri ile yarıştırılmaya alıştırılmış çocukların, büyüdüklerinde de arabalarının markasını, gittikleri yerleri, ilişkilerini, başarılarını ve hatta ebeveynliklerini yarıştıran kişilere dönüşebildiklerini görmüşüzdür.

Kur’an-ı Kerim’i herkes anlar mı?

​​​​​​​Kur’an-ı Kerim’den herkes kendi ölçülerine göre anlar. Ama o uçsuz bucaksız bir deniz gibidir, dalmayı bilenler ondan daha ne inci mercanlar çıkarırlar.

TÜM HABERLER