© Dini Haberler 2020

Erbaş, yaptığı çalışmalar nedeniyle ölüm tehditleri aldı

DİYANET HABER- Ülkemizin en güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Yalova Üniversitesi Rektörü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan ve yayılan haberler doğrultusunda bir çalışma yapıldı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr

Ülkemizin en güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Yalova Üniversitesi Rektörü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan ve yayılan haberler doğrultusunda bir çalışma yapıldı.

Dinler Tarihi hocası olan Prof. Dr. Ali Erbaş, Görmez hocadan sonra boşalan Diyanet İşleri Başkanlığı makamına kimlerin getirileceği tartışmaları hararetle sürerken belki de adı hiç geçmeyen bir kişiydi.

Görmez’den sonra yaklaşık bir buçuk aylık sürede çok isimler tartışıldı, sosyal medyada anketler düzenlendi ve adı geçen adaylar arasında bile olumlu olumsuz binlerce yorum atıldı.

Tüm buradan ortaya çıkan sonuç “Müslümanların Üslup Problemi” oldu. Adı geçen herkes, gönüllerde bu makama layık görüldüğü için elbette kıymetlidir.

Bir kişiyi tutup diğerlerini karalama ve algı oluşturma çalışmaları akıllara hep “Diyanet’i hangi gruplar ele geçirmeye çalışıyor” sorusuna neden oldu.

Tüm bu tartışmalar, karalamalar sürerken Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli çalışmaları tamamlatıp Prof. Dr. Ali Erbaş Hocayı Diyanet Reisi olarak atadı.

Üslüp probleminin zirve yaptığı günümüzde yeni atanan başkan hakkında sosyal medyada zaman zaman hakaretlere varan yorumlarla, başta bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve dolaylı olarak Reisi Cumhur ağır ithamlara maruz kaldı.

Gelinen noktada; sosyal medyayı iyi kullanan, kendi aralarında özel haberleşme ağı bile kuran bir örgütün 15 Temmuz 2016da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediğini unutmadan; acaba yeni atanan Diyanet İşleri Başkanı üzerinden 140 bine yakın çalışanı olan Diyanet personelini ve toplumu oyuna getirerek “din tabanlı bir ayrışmaya mı sürüklüyorlar?”sorusunu akıllara getirdi.

Bir personeli hakkında, her memurun başına gelebilecek sıradan bir soruşturmayı köpürterek Diyaneti “ihanet” le bir cümlede kullanacak kadar ileri giden, meseleyi Ehli Sünnet-Diyanet savaşı gibi sunarak milletimizi “Din” tabanlı bir çatlakla ayrıştırıp kitlesel olaylar çıkarmaya çalışan gruplar kim ya da kimin değirmenine su taşıyor?

Diyanet’in Ehli Sünnete bakışı vs. konularına girmeye gerek yok çünkü hepimizin yolu bir şekilde “Yaz Kur’an Kursları”na uğramıştır. Dahasını merak eden Diyanet’in eserlerine Dini Yayınlar kataloğundan bakabilir. Ayrıca Diyanet tarafından, 24 saaat kesintisiz yayın yapan Kur'an Radyo ve Peygamber ikliminden günümüze inciler sunan hadis, sünnet ve siyer merkezli Risalet Radyo ümmetin hizmetindedir.

Şimdi Ali Erbaş Kimdir? Sorusuna cevap arayalım

Ali Erbaş bir “Dinler Tarihi” hocasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir “Dinler Tarihçisi”nin atanması büyük bir fırsattır. Nedenini alt satırlarda göreceksiniz.

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik etti.

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı yapıldı.

Sol sahtekarlığın kronik İslam düşmanlığı bitmiyor!

Gezi vandalı Levent Üzümcü, siyonist İsrail tarafından Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi üzerinden Türk solunun klasik aymazlığıyla Müslümanları hedef gösterdi.

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

Mesut Özil Sivaslı genç futbolculara örnek oldu

Sivas'ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil'in sosyal medyada paylaşılan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

TÜM HABERLER