© Dini Haberler 2020

Diyanet Başkan yardımcılarının sayısı beşe mi çıkıyor?

Resmi olmayan bilgilere göre başkanlık yeni bir idari yapılanmaya giderek başkan yardımcılarının sayısını her an beş yapabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısı büyüyüp sorumluluklar artıtıkça iş yükü de her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak başkanlık yeni bir idari yapılanmaya gidip başkan yardımcılarının sayısını her an beş yapabilir.  

Mevcut teşkilat yapısına baktığımız zaman;

14.12.1983 tarihli Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki sayılan cetvellerde Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilen kadrolar  yayımlanmış ve 3046 sayılı “Bakanlıkların Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”a uygun olarak Başkanlık yeniden teşkilatlandırılmıştır. Bu çerçevede, merkez teşkilatı bir Başkan, beş başkan yardımcısı, beş danışma ve denetim birimi, beş ana hizmet birimi ve dört yardımcı hizmetler birimi şeklinde; taşra teşkilatı 67 il müftülüğü, 582 ilçe müftülüğü ve 7 eğitim merkezi müdürlüğü şeklinde; yurt dışı teşkilatı ise 16 din hizmetleri müşavirliği ve 17 din hizmetleri ataşeliği şeklinde oluşturulmuştur.

Başkanlığın mevcut teşkilat yapısı, 633 sayılı Kanun’da çok kapsamlı değişiklikler yapan 01.07.2010 tarihli ve 6002 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Söz konusu Kanun Başkanlığa çok önemli kazanımlar sağlamıştır. Başkanlık, hiyerarşik olarak genel müdürlük seviyesinden müsteşarlık seviyesine yükseltilmiş, iki sürekli kurula ilaveten dokuz adedi genel müdürlük seviyesinde olmak üzere on dört hizmet birimi oluşturulmuştur.

Başkanın görev süresi 5 yıl ile sınırlandırılmış, bir kişinin en fazla iki kez bu göreve getirilebileceği hükme bağlanmıştır.

Başkan yardımcılarının sayısı üçe düşürülmüştü. Görevine devam eden başkan yardımcıları; Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar,  Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Dr. Ekrem Keleş.

Acaba Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarının Sayısı 5'e Çıkacak mı? Şimdi gözler Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de...  Kaynak: Bedir Haber

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER