Diyanet 21.06.2019 Tarihli Cuma Hutbesi
HUTBEDİYANET HABER-Haftanın Hutbesi, Türkiye Geneli... Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'ALLAH’A İMAN' isimli hutbe 19.06.2019 Cuma günü Türkiye geneli bütün camilerde okunacaktır. Diyanet Cuma hutbesinin tam metnini sitemizden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz..
HAFTANIN HUTBESİNİ PDF OLARAK İNDİR
ALLAH’A İMAN
Aziz Müminler!
Hutbeme başlarken okuduğum İhlâs suresinde Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “De ki: O Allah’tır, bir tektir. Allah Samed’dir; her şey O’na muhtaçtır, O hiçbir şeye muhtaç değildir. Kimseyi doğurmamış ve kimseden doğmamıştır. Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir.”[1]
Okuduğum hadis-i şerifte ise Resûl-i Ekrem (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Kim kalbinden tasdik ederek Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Resûlü olduğuna şehâdet ederse Allah ona cehennemi haram kılar.”[2]
Muhterem Müslümanlar!
Kıymetli Müminler!
Allah’a iman, İslam’la şereflenmenin ilk şartıdır. Allah’ın varlığına, birliğine, eşi, benzeri ve ortağı olmadığına inanmak, yani tevhidi kabul etmek, iman esaslarının temelidir. Bizi yoktan yaratan ve sayısız nimetiyle yaşatan Rabbimizin üzerimizdeki en büyük hakkı, O’na iman etmemizdir.
Muhterem Müminler!
Allah’a iman, O’nun görevlendirdiği Peygambere ve gönderdiği Kitab’a uymayı, çizdiği sınırlara ve verdiği hükümlere teslim olmayı gerektirir. Mümin, Allah’a iman etmeyi sadece bir sözden ibaret görmez. Aksine Allah’a iman etmek, hem Kur’an-ı Kerim’in ayetleri hem de Peygamberimizin hadisleri vasıtasıyla Rabbimizi tanımayı ve hayatını bu iman üzere yaşamayı zorunlu kılar. Allah’a iman, müminin hayatına anlam katar, fikir ve kararlarına yön verir, canlı-cansız bütün varlıklarla ilişkilerini etkiler. Bu sebeple müminin dilinden dökülen ve yüreğinde kök salan iman, aslında yeryüzünde iyiliğin teminatıdır.
Değerli Müslümanlar!
Allah’a iman eden insan, her işinde Rabbinin rızasını gözetir. Ailesinin, akrabalarının, komşularının ve yanında çalışanların haklarını korur. Sorumluluk üstlendiği her işi, emanet bilinciyle yerine getirir.
Allah’a iman eden insan, zerre kadar da olsa hayrın ve şerrin mutlaka bir karşılığı olduğunu bilir. Ahiretini dünyaya değişmez, hesabı verilebilir bir hayat sürer.
Allah’a iman eden insan, kaba ve zorba olamaz. Aksine bütün işlerinde istişareye önem verir. Merhameti ve şefkati ilke edinir.
Allah’a iman eden mümin, vatanına ve milletine, dinine ve değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Malından hatta canından vazgeçer, ancak mukaddesatından asla vazgeçmez.
Aziz Müminler!
Allah’a iman, bizleri dünyada istikamete erdirecek, ahirette ise cennete ulaştıracak sağlam bir kılavuzdur. Rabbimize olan imanımız, kul olarak en değerli hazinemizdir. Allah’a iman ile bir ömür geçirmek, amelini imanına yoldaş eylemek, son nefeste iman ile çene kapamak ve ardında imanlı nesiller bırakmak hepimizin niyazıdır.
Hutbemi Hz. İbrahim’in Kur’an-ı Kerim’de yer alan şu sözleriyle bitiriyorum: “O, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir. Beni yediren ve içirendir. Hastalandığım zaman bana şifa verendir. Canımı alacak olan, sonra beni yeniden diriltecek olandır. Hesap günü hatalarımı bağışlayacağını umduğum yine O’dur.”[4]
[1] İhlâs, 112/1-4.
[2] Buhârî, İlim, 49.
[3] Rahmân, 55/29.
[4] Şuarâ, 26/78-82.
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü
HAFTANIN HUTBESİNİ PDF OLARAK İNDİR
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
07.03.20225 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlana07.03.20225 Tarihli ve "İYİLİK AYI RAMAZAN konulu cuma hutbesi yayınlandı.
28.02.20225 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 28.02.20225 Tarihli ve "RAHMET VE MAĞFİRET MEVSİMİNE GİRERKEN" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
21.02.20225 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 21.02.20225 Tarihli ve "GAYBIN BİLGİSİ YALNIZCA ALLAH’A AİTTİR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
14.02.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 14.02.20224 Tarihli ve "MAHREMİYET, İNSANI SAYGIN KILAR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
07.02.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07.02.20224 Tarihli ve "Dil, İnsanın Ya Cenneti Ya Da Cehennemidir" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
31.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 31Ocak 2024 tarihli ve "EBEDİYET YOLCUSUNU UĞURLARKEN" konulu cuma hutbesi yayınlandı.