Bulgarlar ve Türkler arasında 'şarkı' polemiği
KÜLTÜR-SANATBulgaristan'daki Türklerin seçim çalışmalarında kullanmak üzere Bulgar milliyetçilerinin milli marş olarak gördükleri bir şarkıyı...
Bulgaristan’da Türk siyasetçilerin ülkedeki milliyetçilerin önemli bir şarkısını Türkçeye uyarlaması tepkilere enden olurken Bulgar medyası olayı skandal olarak nitelendirdi.
Hak ve Özgürlükler Hareketi, Kemaller (Isperih) kasabasındaki mitinginde Rumelililerin sevdiği sanatçılardan Faruk Yılmaz, Bulgarların milli kahramanı Rayna Knyaginya’yı anlatan bir şarkıyı Türkçeye uyarladı. “Ay Doğar Raymem” eklinde Türkçeye aranje edilen şarkı ülkedeki milliyetçilerin tepkisine neden oldu.
Basında yer alan haberlere göre Bulgar milliyetçileri milli marş gibi gördükleri şarkıyla Türklerin alay ettiğini savunuyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi ise bir açıklama yaparak iki milletin yüzyıllardır birlikte yaşadığını ve ortak bir kültürün oluştuğunu belirtti ve olaya bu açıdan bakılmasını istedi.
10 yıl önce Bulgar yönetmen Adela Peeva 'Bu melodi kimin' başlıklı bir belgeselinde “Üsküdar’a gider iken” şarkısını konu edinmişti. Peeva belgeselinde Bulgaristan, Kosova, Türkiye ve Sırbistan’da aynı şarkının bulunduğunu, bütün bu ülkelerin ezginin kendisine ait olduğunu savunduğunu ifade ediyordu.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Bir ödül uğruna 'Kurak Günler'
“’Kurak Günler’ adlı sinema filminin hikâyesi ülkemizdeki Batılılaşma, Batı’ya özenme, yaranma serüvenimizin de kısa bir hikâyesi aslında.”
Din Gönüllüleri Din Görevlileri için Söyledi
Diyanet işleri başkanlığına bağlı Sakarya’nın Adapazarı ilçe müftülüğü ve İstanbul’un Pendik, Fatih ve Ataşehir müftülüklerine bağlı farklı camilerde görev yapan İmam – Hatip ve Müzezzin – Kayyımlar bir araya gelerek malum hastalık sebebiyle görevdaşlarına ve tüm dinleyicilere moral olması hasebiyle ‘’Din gönüllüleri için söyle’’ adlı bir proje ortaya koydu
Diyanet 900 yıllık kaynak eseri okurla buluşturdu
Diyanet İşleri Başkanlığı, İmam Gazzâli'nin "İhyâü Ulûmi’d-Din" adlı eserini okurla buluşturdu.
İslamcı âlim ve şehit: İskilipli Mehmed Atıf Hoca (1876-1926)
Bülent Gökgöz'ün Haksöz Dergisi'nde 2012 senesinde yayımlanan kapsamlı makalesi, İskilip Atıf Hoca'nın şehadet yıl dönümünde şehidin mirasını hatırlamak adına önemli hususlara değiniyor. Bizler de bu vesileyle şehidi bir kere daha rahmetle anıyoruz! Kaynak: İslamcı âlim ve şehit: İskilipli Mehmed Atıf Hoca (1876-1926)
Diyanet Aylık Dergi Kasım sayısı sesli olarak yayında!
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Dergisi Kasım sayısının tamamını sesli olarak dinleyebilirsiniz!
Diyanet Aile Dergisi Kasım sayısı sesli olarak yayında!
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Aile Dergisi Kasım sayısının tamamını sesli olarak dinleyebilirsiniz!