Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Balkanların en büyük camisini Diyanet Vakfı yapacak
DİYANET HABER<p>Arnavutluk’un başkenti Tiran merkezinde Balkanların en büyük Namazgah Cami'nin yapımını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) üstlenecek. Namazgah Camii’nin inşaatının 3 yıl sürmesi bekleniyor. </p> <p></p>
Arnavutluk’un başkenti Tiran merkezinde Balkanların en büyük Namazgah Cami'nin yapımını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) üstlenecek. Namazgah Camii’nin inşaatının 3 yıl sürmesi bekleniyor.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edilecek camini arazisinin tapularını düzenlenen törende Arnavutluk Müslümanları Cemaati Başkanı Skender Bruçay’a teslim etti. Burada konuşan Başbakan Edi Rama, "Bundan böyle başkent Tiran, Balkanların en büyük camisine sahip olacak" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı’na da teşekkürlerini sunan Edi Rama, "Bizden önceki hükümetler, cami inşalarına onay ve tapu vermekten kaçınırken başında bulunduğum Hükümet Arnavutluk Müslümanları için elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.
Arnavutluk Müslümanları Cemaati Başkanı Skender Bruçay ise, Başbakan Edi Rama’ya teşekkür ederek büyük bir irade ve fedakarlık ile caminin inşaatının başlaması için hiç bir engelin kalmadığını belirtti. Caminin Türkiye Müslümanlarının bağışlarıyla inşa edileceğini kaydeden Bruçay, caminin sadece ibadet edilecek yer olmayacağını, Namazgah Camisinin bünyesindeki kütüphane, konferans salonları ve diğer ilgili mekanlarla Tiranlılara hizmet vereceğini belirtti.
Kaynak Diyanet Vakfı [ Okunma Sayısı: 241 ]
İlginizi Çekebilir
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.
15.11.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 15 Kasım 2024 tarihli ve "ÂDÂB VE ERKÂNIYLA CUMA NAMAZI" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
2025 MBSTS tarihi belli oldu
ÖSYM tarafından açıklanan 2025 Yılı sınav takvimine göre MBSTS 12 Nisan 2025'te yapılacak.
Eğitim Görevlisi tercih duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Yılı Eğitim Görevlisi (Kur’an-ı Kerim Ve Dini Musiki) Alım Sınavı tercih duyurusu yaptı.