Abdülkadir Keşvelioğlu'nu Tanıyalım
DİNİ HABERLERAbdülkadir Keşvelioğlu Özgeçmişi
10.11.1964’de Sivas’ın Suşehri ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra İstanbul Fatih Hırka-i Şerif Kur’an Kursunda hafızlığını yaptı.1983–84 Eğitim öğretim döneminde Bakırköy İmam Hatip Lisesini bitirdi. Bir müddet ticaretle iştigal ettikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi ve 1990 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimine devam ederken 1988 yılında Bursa Gençosman Çarşı Cami’sinde Müezzin-Kayyımlık görevi aldı. 1991 yılında kısa dönem olarak askerliğini yaptıktan sonra 1994 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezine girdi ve buradan 1996 yılında mezun olduktan sonra Van- Saray İlçe Müftülüğü’ne atandı. İki yıl sonra Tokat- Reşadiye İlçe Müftülüğü’ne tayin edildi. 2003 yılında Kanada’da yurt dışı görevinde bulundu ve 2007 yılında Türkiye’ye dönerek Tokat İl Vaizi olarak göreve başladı. Burada yaklaşık 10 ay çalıştıktan sonra 08.09.2008 tarihinde naklen Sivas İl Müftü Yardımcılığına atandı. Bazı dergilerde ve Kanada’da aylık olarak yayınlanan “Canadatürk ”gazetesinde makaleleri yayınlandı. 27.09.2010 tarihinde İzmit'deki görevine başladı.
Evli ve iki çocuk babası olan Abdulkadir KEŞVELİOĞLU İngilizce ve Arapça bilmektedir.
İlginizi Çekebilir
Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümü
İslam, kadın ve erkek arasındaki doğal farklılığa, her birinin dünya sistemi ve toplumdaki yerine dikkat çeker. İhtiyaçlarına teveccüh ederek cinsiyeti daha az öne plana çıkarmıştır.
Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Camilerde Kur'an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.
Diyanet 2022'de rekor kırdı! 48 yılın en yükseği
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında hafızlık rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 12 bini aşkın hafızlık talebesi icazet belgesi alırken 1975’ten bu yana yetiştirilen hafız sayısı ise 200 bini geçti.
Namazın karakter gelişimi üzerindeki etkisi
Esma Sayın, bir ibadet olarak namazın kişiliğin ve kimliğin gelişimi üzerindeki tesiri hakkında kapsamlı bir makale kaleme almış.
Eğitimde hedef sorunu ve öğretmenlerin sorumlulukları
Mehmet Ali İlkaya, 22 yıllık öğretmenlik tecrübesinden hareketle eğitim programları ve öğretmenlerin sorumlulukları üzerine fikir yürütüyor.
Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti neden bahsediyor?
Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, yasal konular ve ticari belgelerin nasıl düzenleneceği ile ilgilidir. Bu ayet, İslam’ın ne kadar kapsamlı olduğunu ve detaylara ne kadar dikkat ettiğini göstermektedir.